Олександр Маркушин закликав релігійні організації США допомогти відбудувати приватні будинки в Ірпені (відео, фото)

Photo 2022 11 11 19 13 09

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин закликав релігійні організації США допомогти відбудувати приватні будинки в Ірпені, зруйновані під час бойових дій.

«»Якщо кожна церковна громада Америки візьме під свою опіку відновлення одного маленького будиночка в Ірпені, то вже через рік у нашому місті буде відновлено все приватне житло». Із таким закликом і великим сподіванням на підтримку я звернувся до представників релігійних організацій США на «Нешвільських консультаціях» у місті Нешвілл, штат Теннессі», – розповів Маркушин на своєму телеграм-каналі й на сторінці у фейсбуці.

«Нешвільські консультації», де очільники і представники різноманітних релігійних організацій обговорювали, як вони зараз можуть допомогти Україні, ініціювала міжнародна організація «Місія Євразія». Навчальний центр цієї організації в Ірпені, а разом із ним кілька сотень примірників Біблії російські військові знищили в березні.

«Я щиро дякую президенту «Місії Євразія» Сергію Рахубі за запрошення та надану можливість розповісти релігійним діячам про Ірпінь, нашу боротьбу, нашу перемогу, а головне, попросити допомоги церковних громад США у відбудові нашого міста. Окрема моя подяка народному депутату України, співголові парламентської групи дружби Україна – США Мар‘яну Заблоцькому за сприяння в організації робочих зустрічей у містах США. Вірю, що саме церковні громади можуть стати нашими надійними партнерами у допомозі простим людям з нашого міста Ірпінь», – зазначив мер Ірпеня.

Нагадаємо, перебуваючи у США разом із головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком, Олександр Маркушин підписав Меморандум про співпрацю із всесвітньовідомою архітектурно-дизайнерською компанією «Gensler». Вона допомагатиме в комплексному відновленні міста, зокрема, буде залучати найкращих міжнародних фахівців і надаватиме консультації щодо розробки детального плану реконструкції з урахуванням інфраструктурних, транспортних, спортивних, освітніх, екологічних та інших потреб громади.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300