Опалювальний сезон у Коцюбинському розпочнеться вчасно

Photoeditorsdk Export 2019 10 10t223419.931

Вперше за чотири роки Коцюбинське вчасно готове до старту опалювального сезону. Про це сказано в дописі голови Київської облдержадміністрації Михайла Бно-Айріяна на його сторінці у Facebook.

Він відзначив, що «до цього протягом трьох років селище знаходилося на межі техногенної катастрофи і серйозно ризикувало стати другим Алчевськом на Київщині». «Через неналежну підготовку до опалювального сезону у 2017 році ще 10 листопада мешканці селища не мали тепла у своїх домівках! В оселях людей з’явився грибок, люди отримали платіжки за електроенергію з чималими сумами, оскільки були змушені грітися обігрівачами. Згодом тепло пішло лише через несанкціонований відбір газу у місцевих котельнях. Минулого року історія продовжилася. Батареї в оселях мешканців Коцюбинського стали теплими лише 6 листопада», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого року опалювальний сезон у Коцюбинському розпочався після обрання на посаду секретаря селищної ради і виконувача обов’язків селищного голови Сергія Даніша: у будинках стало тепло менш ніж через два тижні. Рада під головуванням Даніша оперативно прийняла стратегічні рішення, які дозволили розблокувати подачу тепла.

Михайло Бно-Айріян зауважив, що «цього разу почали готуватися до опалювального сезону ще у липні при +32». Він наголосив, що зараз у селищі вперше за багато років взялися замінювати аварійну теплотрасу. Також було підписано договір між УЖКГ «Біличі» та НАК «Нафтогаз України» про реструктуризацію заборгованості за газ на суму 2,7 млн грн, завдяки чому селище вже отримало номінації на газ на цей сезон.

Голова облдержадміністрації висловив подяку Сергій Данішу «за співпрацю та швидке реагування на проблеми».

Зі свого боку, очільник Коцюбинського подякував Михайлу Бно-Айріяну за підтримку.

«Питання вчасного старту опалювального сезону в Коцюбинському справді було одним з пріоритетних для нас цього року. Завдяки злагодженим діям і проробленій роботі тепло в оселі коцюбинчан нарешті піде вчасно. Номінації на газ Коцюбинське отримало!» – зазначив Сергій Даніш.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300