Підвищення цін на проїзд у Києві відтермінували до кінця опалювального сезону

326a990 Transport

Ціни на проїзд у комунальному громадському транспорті Києва не будуть зростати до кінця опалювального сезону. Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці Київський міський голова Віталій Кличко.

Позавчорашнє повідомлення свого першого заступника Миколи Поворозника про підвищення вартості проїзду з 1 січня 2022 р. Кличко назвав лише проєктом, а не ухваленим рішенням. За його словами, питання «винесене поки тільки на обговорення».

«Як у мера Києва, у мене позиція наступна і чітка: питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде!» – заявив міський голова.

Він пояснив, що «комунальні підприємства «Київський метрополітен» та «Київпастранс» звернулися до КМДА з тим, що тарифи на перевезення в комунальному транспорті давно не відповідають їх собівартості», до того ж «відбулося значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу». Водночас Кличко поскаржився на Кабмін, який, за його словами, не відшкодував дотацію зі столичного бюджету в розмірі 2 млрд грн, виділену для того, щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду для жителів міста.

«І в цій ситуації Києву доводиться постійно дотатувати також комунальний транспорт та утримувати ціни на проїзд у ньому в кілька разів нижче їх собівартості. Нагадаю, тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 млрд грн. з міського бюджету. Тобто ми поставлені перед вибором: або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд. Бо увесь бюджет столиці ми не можемо пустити тільки на дотації…  Разом з тим, я розумію, наскільки чутливим є питання вартості проїзду для киян», – написав Кличко.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник заявив, що після підвищення ціни одна поїздка в столичному метро, трамваях, тролейбусах і автобусах коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. При оплаті проїзду з використанням «Картки киянина» вартість поїздки становитиме 12 грн. Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, проїзд коштуватиме від 15 до 20 грн: 15 грн при купівлі 50 поїздок, 20 грн – при купівлі 1–9 поїздок. Вартість поїздки за місячним проїзним квитком становитиме від 14,20 грн до 14,50 грн – залежно від типу проїзного.

Після цієї заяви приватні перевізники, які працюють у Києві, також повідомили про ймовірне підвищення тарифу на проїзд до 20 грн.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300