Поліція затримала підпалювачів автівок родини ірпінського тіктокера-мільйонника (відео)

Photoeditorsdk Export 2021 11 05t120457.815

Правоохоронці затримали двох зловмисників, які 7 жовтня цього року спалили в Ірпені гараж із двома автівками, що належали родині тіктокера-мільйонника Романа Грицька. Про це повідомило Бучанське районне управління поліції.

«Встановлено, що 31-річному жителю Одещини знайомий запропонував грошову винагороду за підпал автомобіля. Чоловіки ретельно готувалися до злочину: продумували маршрут в обхід камер відеонагляду та зв’язувалися через спеціально куплений телефон, який згодом знищили. Загалом зловмисники отримали за підпал 1000 доларів. Прибувши на місце події, один із чоловіків переліз через паркан та відчинив ворота. Гаражне приміщення, у якому знаходилося два автомобілі, було відчинене. Зловмисники облили BMW бензином та підпалили», – розповідається на сторінці райуправління у фейсбуці.

За словами підпалювача, який отримав замовлення на скоєння злочину, йому було запропоновано пошкодити саме автомобіль BMW X4, що належав дружині Романа Грицька, яка займається комерційною діяльністю. Разом із цією автівкою згоріла й «Toyota Land Cruiser» самого блогера.

Як повідомив керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов, зловмисники намагалися збити поліцейських зі сліду: тікаючи з місця скоєння злочину, вони змінювали автомобілі та маршрут. Проте обоє були затримані: один – у Києві, другий – в Одесі.

«Ці гастролери віком 31 та 37 років вже раніше були судимі за крадіжки, наркозлочини та незаконне поводження зі зброєю. Свою провину у підпалі фігуранти визнають, втім переконують, що з масштабом «перестарались» і мали намір пошкодити лише автомобіль жінки», – зазначив Андрій Нєбитов.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Суд обрав паліям запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 300 і 340 тис. грн.

Нагадаємо, пожежа в приватній садибі на вул. Виговського сталася о 4-й годині ранку. Крім гаража, вогнем був пошкоджений також житловий будинок. Сам Роман Грицько та члени його сім’ї не постраждали. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300