Посол Азербайджану приїхала в Ірпінь із нагородами для педагогинь школи №12 (фото)

272961937 3312999212319911 2010506479936473836 N

Сьогодні Ірпінь відвідала делегація Азербайджанської Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом цієї держави в Україні Ельмірою Ахундовою.

Гості разом із Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним, його заступниками й керівником Бучанської райдержадміністрації Миколою Ляшенком поклали квіти до пам’ятника академіку Заріфі Алієвій – видатній вченій-офтальмологині, матері Президента Азербайджану Ільхама Алієва.  

Після цього делегація прибула в Ірпінську спеціалізовану загальноосвітню школу №12, яка носить ім’я Заріфи Алієвої, та відвідала музей, присвячений видатній азербайджанці.

Ельміра Ахундова вручила педагогиням школи високі державні нагороди Азербайджану: директорці освітнього закладу Валентині Антоненко – орден «Дружба» («Dostluq»), а її заступниці Юлії Крилач та педагогині-організаторці Аллі Чумак – медалі «Прогрес» («Tərəqqi»).

Нагадаємо, розпорядження про нагородження ірпінчанок за заслуги в розвитку освітніх зв’язків між двома країнами Президент Азербайджану підписав 12 січня.

«Цей орден вручається громадянам інших держав лише за видатні заслуги. І вперше цей орден отримує педагог», – сказала під час церемонії вручення нагород очільниця азербайджанського диппредставництва.   

«Пишаюся нашими педагогами! І пишаюся тісним партнерством нашої громади із народом Азербайджану! Дякую Надзвичайному та Повноважному Послу Ельмірі Ахундовій, представникам  Посольства та високоповажним гостям із Баку за таку увагу до Ірпінської громади та теплі слова, висловлені на її адресу. Наша співпраця – це не лише слова чи формальності, це справжня дружба, за якою стоять підтримка, розуміння і чимало спільних проєктів. Принагідно дякую за системну роботу з налагодження співпраці між Азербайджаном та Україною другу Ірпеня, голові «Об’єднаної діаспори азербайджанців України» Хікмету Джавадову», – заявив Олександр Маркушин.

Зі свого боку Ельміра Ахундова висловила своє захоплення Ірпенем: «Дуже затишно, тепло, з парку (імені Заріфи Алієвої) йти не хотілося – такий він чудовий, школа прекрасна, місто чудове! Усіх вам благ, процвітання, миру й здоров’я! Я вас дуже люблю!»

Для гостей у школі був організований концерт, у якому, зокрема взяли участь голова Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва, народний артист України Гурбан Аббасов, українська співачка, акторка й телеведуча Наталія Кудряшова та учні навчального закладу.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300