Що там із новим романівським мостом через річку Ірпінь?

326672800 1516345092196628 2650251820444694757 N

У мікрорайоні Романівка (Ірпінь), поруч із легендарним зруйнованим мостом, через який велася евакуація населення Приірпіння під час бойових дій в регіоні, триває будівництво нової переправи. На місці ж старого мосту, як відомо, планують створити меморіальний комплекс. Це анонсував Президент України Володимир Зеленський після звільнення Київщини від російських окупантів.

На якому етапі зараз будівництво нового романівського моста, показав інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин. За словами автора фото, дозвіл на знімання він отримав в Укравтодору та військових.

Нагадаємо, старий романівський міст було підірвано українськими військовими вранці 25 лютого, щоб перешкодити наступу російської армії на Київ. Згодом саме це місце стало чи не єдиним шляхом порятунку для тисяч мешканців Приірпіння, а сотні фото евакуації облетіло весь світ.

У жовтні минулого року архітектурне бюро Balbek Bureau презентувало проєкт меморіального історико-архітектурного комплексу навколо зруйнованого мосту в Ірпені під назвою «Відкритий перелом». І, попри те, що ідею створення на цьому місці меморіалу підтримує багато людей, саме цей проект викликав чимало критики.

Зокрема, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк закликав ірпінців ознайомитися з запропонованим Міністерством культури проєктом меморіального комплексу «Відкритий перелом» у мікрорайоні Романівка та надіслати його авторам свої відгуки. На його думку, у проєкті не враховано чимало важливих деталей. Зокрема, не враховані пішохідні переходи, потрібна кількість паркомісць, потенційні розв’язки, яких потребуватиме Ірпінь у найближчому майбутньому, щоб містянам було зручно виїжджати і заїжджати в місто тощо.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300