Реклама

«Щороку ми відкриваємо за кошти самоврядування нові заклади освіти», – Анастасія Попсуй

«Щороку ми відкриваємо за кошти самоврядування нові заклади освіти», – Анастасія Попсуй

Щороку в Ірпені за кошти самоврядування відкриваються нові навчальні заклади, а в ірпінських школах, порівняно зі школами інших міст, у другу зміну навчається найменший відсоток дітей. Про це заявила в. о. Ірпінського міського голови Анастасія Попсуй.

«Мій коментар, звичайно ж, вирізали з випуску новин, бо кому ж цікаво, що Ірпінь за статистикою і пропорцією найкраще справляється з розміщенням дітей у школах», – написала вона на своїй сторінці в соцмережі після спілкування з журналістами одного з центральних телеканалів.  

«Ми щороку відкриваємо нові заклади освіти за кошти самоврядування. Це близько 40 нових класів… На відміну від інших міст, околиці Києва та самого Києва, у нас найменший відсоток дітей навчається у другу зміну. 90% дітей вчиться у першу зміну. Третьої у нас взагалі немає. Тобто, у другу зміну в Ірпені навчається кожна 10-та дитина, а в інших містах – кожна 5-та. Така проста математика. Навіть враховуючи, що ми ще й прийняли близько 10000 переселенців за роки війни», – підкреслила Анастасія Попсуй.

Вона наголосила, що «місто Ірпінь – це абсолютно європейське місто, що динамічно розвивається, тому не дивно, що все більше молодих сімей бажає жити і ростити дітей в чудовому і безпечному середовищі».

Нагадаємо, незабаром в Ірпені розпочнеться будівництво нової комунальної школи європейського зразка, в якій навчатимуться 1200 учнів. Відповідне рішення ухвалили депутати міської ради.

1 вересня стартував навчальний процес у новоствореному Ірпінському академічному ліцеї.   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!