Суд відмовив Купрію у задоволенні позову проти Маркушина

9 Main

Київський окружний адміністративний суд відмовив Віталію Купрію у задоволенні адміністративного позову проти Ірпінського міського голови Олександра Маркушина. Про це йдеться у рішенні суду від 11 березня цього року.

«Відповідач надав суду достатні та беззаперечні докази на спростування доводів позивача, а тому суд дійшов висновку, що адміністративний позов задоволенню не підлягає», — зазначено у документі.

Колишній народний депутат та екскандидат на посаду мера Ірпеня від партії «Батьківщина» Віталій Купрій просив суд визнати дії Олександра Маркушина протиправними через те, що не зміг 1 грудня 2020 року потрапити на сесію Ірпінської міської ради. Відповідачем суду було роз’яснено, що з метою запобігання поширенню в Україні коронавірусної інфекції, засідання проходило у закритому режимі. Таке рішення було підтримане депутатською більшість міськради.

Нагадаємо, раніше суди проти Маркушина програв і екскандидат в депутати Ірпінської міської ради від партії «Батьківщина» Артем  Гурін. Чоловік намагався домогтися через суд виконання незаконної «постанови» ТВК про визнання його депутатом Ірпінської міськради замість Віолетти Дворнікової, яка нібито відмовилася від мандата, та отримати можливість брати участь у сесіях. У заяві про забезпечення позову містилося клопотання про заборону скликання сесій міськради за участю Дворнікової та без участі Гуріна. Київський окружний адмінсуд та Шостий апеляційний адміністративний суд відмовили Гуріну у задоволенні позову.

Нещодавно виграв гучну справу проти Офісу Генерального прокурора України та Юрія Луценка й колишній мер Ірпеня, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк.  Печерський районний суд Києва зобов’язав Офіс Генпрокурора спростувати розповсюджену недостовірну інформацію щодо Карплюка шляхом розміщення в сюжеті ТСН повідомлення про спростування з заголовком «Спростування недостовірної інформації стосовно Карплюка Володимира Андрійовича».

Йдеться про скандальний приїзд Юрія Луценка за два дні до парламентських виборів 2019 року в Ірпінь та інтерв’ю каналу «1+1», де Луценко шляхом маніпуляцій і брехні облив інформаційним брудом Карплюка. Тоді Карплюк оскаржив звинувачення Луценка в судовому порядку і переміг.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300