Суд зобов’язав прокуратуру відкрити справу проти екс-директорки ірпінського стадіону

D07474b771bfb2d3cced3fe132acc421

Суддя Ірпінського міського суду Світлана Оладько визнала бездіяльність Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури і зобов’язала прокурорів внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву про кримінальне правопорушення колишньої директорки стадіону «Чемпіон» Анжели Макеєвої. Про це повідомила «Правда Ірпеня» з посиланням на інформацію, отриману в Ірпінському суді.

Зазначається, що до суду надійшла скарга Ірпінської міської ради, в якій йдеться про те, що 21 серпня ц. р. міськрада повідомила Ірпінський відділ Києво-Святошинської прокуратури про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, однак всупереч вимогам ст. 214 КПК України ці відомості не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Саме тому ухвалою від 30 вересня у справі № 367/7538/19 суд зобов’язав Ірпінський відділ прокуратури внести до ЄРДР відомості про правопорушення та розпочати досудове розслідування.

«Прокурор, який отримав заяву про вчинене кримінальне правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин після подання заяви, діючи як реєстратор відповідно до Положення про порядок ведення ЄРДР. Вказана норма закону захищає права заявника і направлена на реалізацію основних засад кримінального провадження», – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, Анжелу Макеєву обвинувачують у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе особисто та в інтересах інших фізичних осіб.

Робочою групою виконавчого комітету міської ради було проведено моніторинг фінансового стану стадіону «Чемпіон», за результатами якого встановлено порушення Макеєвою ч. 2 ст. 364 ККУ. Зокрема, робоча група виявила цілу низку порушень і зловживань при укладенні договорів оренди комунального майна.

Крім того, інвентаризаційна комісія, створена розпорядженням в. о. міського голови, встановила недоліки та дефекти в будівлі стадіону, неналежний стан благоустрою території (розбиті ліхтарі, зламані ворота вхідної групи, стільці на трибунах тощо), з’ясувала, що з балансу закладу не списувалося застаріле та фізично зношене майно, непридатне для подальшого використання; також було виявлене майно, яке не обліковувалося на балансі та на яке не були укладені договори оренди або тимчасового зберігання. 

Правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300