Транспортний комітет Irpin Reconstruction Summit представив своє бачення розвитку транспортної інфраструктури Ірпінської громади

347104812 1044460623198150 463906052512394622 N

Після шести місяців детального аналізу та роботи представники транспортного комітету Irpin Reconstruction Summit представили на розгляд громади два документи: «Стратегію мобільності та розвитку транспортної інфраструктури Ірпінської громади» та «Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Ірпінської міської територіальної громади».

Фахівці комітету хотіли б бачити Ірпінь «містом 15 хвилин», де більшість потреб будуть знаходитися у п’ятнадцяти хвилинах ходьби від місця проживання чи роботи жителя громади.

«Не потребуючи авто, можна дістатись до найважливіших місць: закладу освіти, супермаркета чи лікарні», — пояснюють свою ідею фахівці.

Також експерти пропонують запровадити у місті «зелені коридори» та «шкільні вулиці».

«Такі підходи зумовлені бажанням покращити не лише комфорт в пересуванні, а й екологічність»,— зазначають у IRS.

Представники транспортного комітету запропонували й деякі заходи для покращення системи громадського транспорту в Ірпені. Зокрема, збільшення кількості маршрутів та акцентування уваги на приміській залізниці.

«Саме приміська залізниця є основним каркасом Ірпінської громади, оскільки є сучасним, швидким, надійним та екологічним видом транспорту», — підкреслили в комітеті.

Також у комітеті пропонують покращити й велоінфраструктуру міста. Створити нові маршрути, додаткові роздільні смуги на дорогах для велосипедистів, а також нові велопарковки, велосервіси та велохаби.

«Цей проєкт для нас важливий, бо відчуваємо, що можемо допомогти місту отримати якісне оновлення транспортної інфраструктури за сучасними підходами. Отримати більше, ніж просто відбудову. Закласти розвиток, який б буде враховувати потреби користувачів всіх типів пересувань: пішоходів, велосипедистів, користувачів громадського транспорту, приватного й логістичного транспорту», — зазначають спеціалісти транспортного сектору.

Нагадаємо, сьогодні, 16 травня, голова Інвестиційної ради Ірпеня, засновник проєкту Irpin Reconstruction Summit Володимир Карплюк презентував «План відновлення Ірпінської громади на 2022-2033 роки» у Києві на форумі-практикумі «Відбудова в дії».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

Сьогодні, 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300