У Ірпінської міськради просять 5,5 млн грн за будівлю гостомельської школи

висновок шк15

Балансова вартість будівлі першого поверху контори КСП «Бучанське», яке має намір викупити Ірпінська міська рада для облаштування школи, складає 5,5 мільйонів гривень.

Загальна площа приміщення першого поверху контори складає понад 500 квадратних метрів. Один квадратний метр відповідно оцінюється в 11 тисяч гривень. Таким є висновок експертного звіту поданого власником приміщення разом з іншими документами до Ірпінської міської ради.

Про це повідомляє 04597.com.ua з посиланням на депутата, члена бюджетної комісії ІМР Максима Плешка, який курує питання викупу приміщення та облаштування в ньому школи.

«Якщо врахувати земельні ділянки під школою і перед нею, які в разі викупу теж перейдуть у комунальну власність, електрику, комунікації, які там є, то ціна не здається високою. Ми обов’язково замовимо свою експертну оцінку. Цього вимагає і встановлена законом процедура. Ну і продавець, хоч він і заявив відносно ринкову ціну, має розуміти, що покупців на такий об’єкт у нього не багато. Тому ми розраховуємо на зниження ціни», — заявив Плешко.

У повідомленні інтернет-видання також зазначено, що донедавна двоповерхова будівля повністю була у приватній власності, другий поверх орендувало управління освіти у Ольги Прилипко, яка нещодавно подарувала його громаді. Зараз це приміщення перебуває на балансі Гостомельського УЖКГ, а перший поверх залишився у приватній власності. Споруда потребує капітального ремонту, але вкладати бюджетні кошти у ремонт приватного майна — протизаконно. Єдине правильне рішення, на думку депутата Плешка, викупити перший поверх і облаштувати там повноцінну школу після капітального ремонту.

Раніше депутат Максим Плешко, який очолює гостомельський осередок партії «Нові обличчя», повідомив, що Ірпінська міськрада виділяє 1 млн грн на ремонт покрівлі та сходів у школі №15 та загалом окреслив перелік питань, які найближчим часом необхідно вирішити у навчальному закладі.

«Великий пласт майбутніх робіт – капітальний ремонт школи №15. Нині навчальний заклад працює в будівлі «сталінських часів». «Перший поверх приватний, другий тільки нещодавно передали у власність селищній громаді. Перекриття й комунікації гнилі, будівля аварійна. Один туалет на всю школу – за спортзалом. Тому провели переговори і зараз є колегіальне рішення місцевої влади викуповувати перший поверх будівлі у власність громади, робити повну реконструкцію, ставити огорожу, створювати міні-футбольне поле – тобто відкривати повноцінну школу. У цьому році ми виділяємо мільйон на покрівлю і сходові марші. Проводимо проектні роботи, а з весни наступного року, коли діти підуть на канікули, приступаємо до праці всіма силами, щоб до осені запустити в Гостомелі нову школу», — розповів Плешко.

Також повідомлялося, що Ірпінська міськрада виділила півмільйона грн на добудову нового корпусу школи №13 в Гостомелі.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300