У німецькому місті Борна провели складну операцію пораненому захиснику Гостомельського аеропорту

Photoeditorsdk Export

У німецькому місті Борна, яке є побратимом Ірпеня, була проведена складна хірургічна операція пораненому військовослужбовцю гостомельської Бригади швидкого реагування Національної гвардії України Сергієві Маковозу. Про це повідомила радниця Ірпінського міського голови з питань міжнародної співпраці Оксана Сулима.

Сергій дістав поранення, захищаючи Гостомельський аеропорт на початку повномасштабного російського вторгнення.

«Тоді Сергія вчасно встигли евакуювати його побратими до Ірпінського військового шпиталю, де лікарі зупинили кровотечу і видалили осколки. Впродовж подальшого лікування було з’ясовано, що нога від коліна має пошкоджений нерв та не може бути рухомою, як раніше. Він потребував лікування в закордонних клініках. До Німеччини Сергій приїхав разом з іншими захисниками на лікування в рамках унікального проєкту солідарності міст-побратимів Ірпеня та Борни. Після більш ніж місяця попередньої підготовки та фізіотерапевтичного курсу лікування нашому захиснику була зроблена надскладна операція з пересадки пошкодженого нерва! Ювелірно точна робота високопрофесійних нейрохірургів німецької клініки «Sana Kliniken» тривала близько 10 годин!» – розповіла Оксана Сулима на своїй сторінці у фейсбуці.

Зараз нацгвардієць перебуває в реанімаційному відділенні клініки. Попереду – тривалий реабілітаційний період.

Нагадаємо, в рамках спільного проєкту Ірпеня та Борни в середині червня на лікування та реабілітацію в «Sana Kliniken» прибули вісім важкопоранених бійців Національної гвардії України.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300