У парках Ірпеня тестують «тривожні кнопки»

Photoeditorsdk Export 2020 01 31t164446.138

У двох парках в Ірпені на Київщині встановили пристрої для оперативного зв’язку з черговою частиною «Муніципальної варти». Про це сьогодні, 31 січня, повідомив на своїй сторінці у фейсбуці в. о. міського голови Андрій Літвинов.

«Поки що в тестовому режимі встановлені перші дві «тривожні кнопки». Якщо ви бачите порушення благоустрою чи порушення правопорядку – натискаєте, і йде виклик на пульт «Муніципальної варти». Вам відповість черговий і відповідно відреагує та викличе або групу швидкого реагування варти, або поліцію, або невідкладну домогу (чи іншу службу)», – зазначив посадовець.

За його словами, в «кнопці» встановлена камера з широким оглядом. «Навіть якщо щось стається і ви натиснете, але не зможете сказати, вас побачать у камеру, і буде відповідна реакція», – пояснив Андрій Літвинов.

Він розповів, що закуплено 10 таких пристроїв. Один установили в Парку письменників, другий – при вході в Парк Незнайка з боку вул. Соборної, ще один незабаром з’явиться у сквері ім. Володимира Сидорука біля школи №12. Для встановлення інших семи «тривожних кнопок» потрібно визначити, «в яких громадських місцях є найбільша необхідність та технічна можливість», зауважив в. о. мера.

«Велике прохання не гратись і без потреби не натискати, навіть якщо дуже хочется перевірити, а тільки справді за необхідністю, щоб не відволікати «Муніципальну варту» від роботи», – додав Андрій Літвинов.

Нагадаємо, «тривожні кнопки» раніше були розміщені в усіх освітніх закладах Ірпеня (школах, дитсадках, установах позашкільної освіти, ДЮСШ), в Ірпінській центральній міській лікарні (м. Буча), в міських поліклініках (дитячій і «дорослій»), у дитячому відділенні стаціонару, у відділенні невідкладної медичної допомоги, а також у приміщенні міського управління праці та соціального захисту населення.

Встановлення «тривожних кнопок» передбачене міською програмою «Безпечне місто».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300