Реклама

У Приірпінні буде 4 територіальні громади — рішення уряду

У Приірпінні буде 4 територіальні громади — рішення уряду

Кабінет Міністрів затвердив проєкт перспективного плану формування територій громад Київської області. Це рішення було прийняте на засідання уряду 20 травня, повідомила сьогодні пресслужба КМУ. На пропозицію премєр-міністра Дениса Шмигяля документ доопрацюють протягом трьох днів.

Зокрема, в остаточну редакцію перспективного плану має бути включена поправка про входження до складу Ірпінської територіальної громади Козинцівської сільської ради. Така пропозиція була внесена Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Як відомо з проєкту перспективного плану, до Ірпінської ОТГ, окрім міста Ірпінь, увійдуть також села Михайлівка-Рубежівка та Забуччя, підпорядковані Михайлівсько-Рубежівській сільраді.  

«Розпорядженням КМУ «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Київської області» затверджено те, що Михайлівсько-Рубежівська сільська рада буде входити до складу Ірпінської територіальної громади з адміністративним центром — м. Ірпінь. Хочу привітати всіх з цим доленосним рішенням. Це великий крок у майбутнє. Це продовження розвитку населеного пункту, реалізація розпочатих проєктів та створення нових. Ми отримали реальну можливість показати, що це рішення піде громаді тільки на користь», — прокоментував подію сільський голова Михайлівки-Рубежівки Андрій Помазан.

Окремі територіальні громади будуть створені на базі селищ Коцюбинське і Гостомель, а Ворзель увійде до складу Бучанської ОТГ. 

«Дякую усім, хто відстоював самостійне Коцюбинське! Сьогодні за нами ще одна ПЕРЕМОГА!» — відреагував на рішення уряду в. о. селищного голови Сергій Даніш. Він зауважив, що «попереду ще затвердження Верховною Радою, але 90% шляху вже пройдено».

«Дехто каже, що «селище приречене на голод». А я кажу, що наше Коцюбинське – сильне, успішне, самодостатнє і дуже перспективне! Треба тільки працювати для цього, а не просто говорити і писати. За минулий рік наша команда показала, як стрімко може змінюватися і розвиватися селище. Було реалізовано чимало важливих соціальних проектів – відкритий ЦНАП, обладнаний безпечний залізничний переїзд, почалося облаштування нового корпусу комунального дитсадка, замінено 30% селищних тепломереж. На цей рік маємо теж багато важливих планів. Щиро вірю у нашу громаду! Головна спільна мета для нас усіх – успіх нашого рідного селища», — зазначив Сергій Даніш.

Загалом, згідно з перспективним планом, на Київщині сформовано 69 спроможних територіальних громад.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!