У Приірпінні продовжили карантин і тимчасово закрили пологовий будинок

Photoeditorsdk Export 2020 03 26t204903.243

Ірпінська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відповідно до рішення уряду продовжила в регіоні до 24 квітня карантин і дію всіх заборонних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Відповідні рішення були ухвалені на сьогоднішньому позачерговому засіданні комісії, на якому головував перший заступник мера Олександр Маркушин.

Також згідно з наказом департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації «Про закриття пологового відділення та гінекологічного відділення КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» для проведення карантинних заходів» було прийняте рішення про «припинення госпіталізації вагітних у пологове відділення та пацієнток із гінекологічною патологією у гінекологічне відділення до 12 квітня».  

Такі заходи пов’язані з перебуванням у пологовому будинку, розташованому у Ворзелі, жінки, в якої виявили коронавірус.

Крім того, в рішенні комісії йдеться про те, щоб «дозволити роботу автозаправним станціям, СТО, автомийкам, але обмежити кількість відвідувачів у приміщенні та обов’язково дотримуватися санітарно-епідеміологічних норм».

Продуктовим магазинам забороняють «продаж алкогольних, слабоалкогольних (пиво, сидр), безалкогольних (квас, сік) напоїв, вин столових на розлив та продуктів харчування не у споживчій упаковці закритого типу». Водночас вирішено «дозволити закриту тару з собою».

Також дозволено роботу кафе, у яких клієнти купують продукти, «не покидаючи автомобіль».

Керівникам ОСББ, приватним ЖЕКам, управляючим компаніям і комунальному підприємству «УЖКГ «Ірпінь» доручено «визначити алгоритм дій щодо проведення систематичної дезінфекції в багатоквартирних будинках (під’їздів, ліфтів, перил, дверей, дверних ручок)».

Нагадаємо, учора Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів. Також було вирішено продовжити на той же період — до 24 квітня — загальнодержавний карантин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300