У січні захворюваність на COVID-19 у Приірпінні зросла в 4,5 раза

Photoeditorsdk Export 2022 02 04t093552.326

Упродовж січня в пацієнтів Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги було діагностовано 2007 випадків захворювання на COVID-19 – у 4,5 раза більше, ніж у грудні. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці директор Центру Андрій Левківський.

Він відзначив, що це найбільший місячний показник захворюваності за весь період епідемії.

«Експерти говорять, що захворюваність пов’язана зі стрімким розповсюдженням нового штаму Омікрон, та що її пік прийдеться на наступний тиждень. Наші амбулаторії перевантажені, пацієнтопотік в амбулаторіях шалений, іноді лікарю доводиться приймати до 100 пацієнтів за робочу зміну (при нормі 15), хворіють і медичні працівники. Статистично більшість випадків протікає у легкій формі, але з огляду їхню кількість завантаженість ліжок нашого інфекційного відділення поступово зростає і наразі на рівні 85%», – зазначив керівник медзакладу.

«Прошу пацієнтів з розумінням ставитись до ситуації, зберігати спокій; в даній ситуації дуже важливо дотримуватись рекомендацій лікарів, нагадую про алгоритм дій для наших пацієнтів. Утримайтесь по можливості на даний період від всіх планових візитів до медичних закладів», – наголосив Андрій Левківський.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300