«Укрзалізниця» планує реконструювати платформи на станціях Приірпіння

Photo1

«Укрзалізниця» запланувала масштабну реконструкцію пасажирських платформ у Києві та на дільниці Святошин – Клавдієве, яка проходить через Ірпінь та інші населені пункти Приірпіння. Про це свідчить оголошений 1 лютого тендер у Prozorro, повідомляє «Ліга. Бізнес».

Підрядник повинен буде підготувати проєкт реконструкції кількох десятків пасажирських платформ. У переліку – північні платформи Центрального вокзалу столиці, станції Протасів Яр, Київ-Деміївський, Видубичі, Лівий берег, Дарниця, Русанівка, Лівобережна, Київ-Дніпровський, Троєщина, Троєщина-2, Почайна, Зеніт, Вишгородська, Сирець, Рубежівський, Борщагівка, Київ-Волинський, Караваєві дачі, Святошин, Новобіличі, Біличі, Ірпінь, Лісова Буча, Буча, Склозаводська, Ворзель, Кічеєве, Немішаєве, Клавдієво.

Підрядник має розробити архітектурно-будівельні рішення для платформ та пов’язаних із ними інженерних систем. У ході реконструкції планують установити термінали продажу квитків, електронні табло прибуття та відправлення поїздів, навігацію для пасажирів, енергоефективне освітлення з використанням сонячних батарей, навіси, лавки та урни, облаштувати сходи, пандуси та підйомники для маломобільних пасажирів, місця для паркування велосипедів, а також озеленити територію.  

Вартість проєктно-кошторисної документації, яку планує замовити «Укразалізниця» – 64,5 млн грн.

Нагадаємо, в липні минулого року під час проведеної за дорученням Ірпінського міського голови Олександра Маркушина зустрічі депутата міськради Антона Головенка з директором регіональної філії «Укрзалізниці» «Південно-Західна залізниця» Артемом Мироновичем було досягнуто домовленості про комплекс заходів, спрямованих на організацію реконструкції підземного пішохідного переходу під коліями в Ірпені.

Як заявляв раніше Олександр Маркушин, в Ірпені за кошти міста підготували проєкт реконструкції переходу, проте «Укрзалізниця», якій він належить, не фінансує ремонтні роботи і не може передати об’єкт місту.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300