В Ірпені 60 учителів фізкультури Бучанського району удосконалювали свої методики проведення уроків за програмою НУШ

Photo 2023 03 14 17 31 28

На базі Ірпінського ліцею №1 пройшов семінар-практикум для учителів фізкультури Бучанського району. Під час заходу 60 педагогів удосконалювали свої методики проведення уроків за програмою Нової української школи. Головний акцент у навчанні робили на збільшенні рухової активності дітей не лише на уроках фізкультури, але й у позаурочний час.

«Наші амбасадори розвитку нових видів спорту презентували учителям цікаві ігри, якими можна заохотити дітей до активного руху під час уроків. Це, наприклад, доджбол, корсбол, флорбол, петанк, регбі-5», — розповів журналістам ITV директор Ірпінської дитчо-юнацької спортивної школи Володимир Тарасов.

За його словами, зараз головне завдання учителів фізкультури повернути дітям любов до рухливих ігор, відірвати їх від гаджетів, соціальних мереж та комп’ютерних ігор.

«Тут акцент робиться не на змаганнях. Це не про перше, друге чи третє місце. Це про залученість всіх дітей до гри, де кожна дитина, за допомогою учителя, досягає свого особливого результату», — пояснив Володимир Тарасов.

Семінар-практикум пройшов у рамках І етапу обласного фізкультурно-оздоровчого заходу «Учнівська ліга «Здорова Україна». Організували його Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та Управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації.

Варто зазначити, однією з амбасадорів розвитку нових видів спорту, які проводили майстер-клас, була учителька фізкультури Ірпінського ліцею №2 Олена Федорова, яка у 2021 році ввійшла в ТОП-50 найкращих учителів фізкультури України за версією національної премії «Global Teacher Prize Ukraine», спортивного руху «JuniorZ» та Міжнародної організації соціальної справедливості «IOSJ Ukraine».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300