В Ірпені будуватимуть нову комунальну школу

Photoeditorsdk Export 2021 12 21t145250.676

В Ірпені (Київщина) на вул. Садовій будуватимуть ще одну комунальну школу. Земельну ділянку для будівництва на території колишнього заводу «Ірпіньмаш» передасть місту підприємець Максим Мельник. Про це сьогодні на засіданні виконавчого комітету міської ради повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.   

«Я хочу подякувати людині, яка віддає нашому місту 2,4 га землі під будівництво школи. Максиме Мельник, ми вам дуже дякуємо!» – сказав міський голова.

Він зауважив, що питання про одержання в комунальну власність громади земельної ділянки буде винесене на сесію міськради в четвер, 23 грудня.

За словами мера, «область уже провела тендерну процедуру на проєктування школи».

Він зазначив, що міська влада, зі свого боку, сприятиме розвитку бізнесу на решті території заводу.    

«Повинна бути завжди співпраця бізнесу і влади. Далі будемо затверджувати детальний план території заводу, де буде комерція, де буде торговий центр – і це теж потужно для нашого міста, бо це теж платники податків», – підкреслив Олександр Маркушин.

Нагадаємо, 1 вересня ц. р. відкрився новозбудований триповерховий корпус Ірпінської спеціалізованої школи №1 із двома спортзалами, актовою залою та їдальнею, розрахований більш ніж на 800 учнів. У 2018 році був збудований новий корпус школи №17.

У листопаді відбувся тендер на проєктування нового корпусу Ірпінського ліцею №3 для початкових класів, до кінця січня 2022 року має бути розроблений проєкт будівництва.

 
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300