Реклама

В Ірпені обговорили створення туристичних маршрутів пам’яті

В Ірпені обговорили створення туристичних маршрутів пам’яті

У місто-герой Ірпінь завітали представники Міністерства культури та інформаційної політики, Державної агенції розвитку туризму та інших організацій у складі делегації «Слідами окупації». Вони приїхали, щоб обговорити створення туристичних маршрутів пам’ятками війни. Про це інформує начальниця відділу культури, національностей і релігій ІМР Євгенія Антонюк.

«Учасники оглянули об’єкти, які уже сьогодні викликають особливе зацікавлення у туристів в громадах Ірпеня, Бучі, Гостомеля», — розповідає Євгенія Антонюк.

В Ірпені вони побували, зокрема, біля зруйнованого окупантами Центрального будинку культури, фотографії якого облетіли весь світ.

Під час екскурсії Євгенія Антонюк та проєктний менеджер IRS Руслан Савчук обговорили з гостями меморіалізацію пам’ятних місць, створення туристичних маршрутів, маршрутів пам’яті, підходи до впорядкування інформації для туристів, акредитацію гідів тощо.

Нагадаємо, 9 червня в актовій залі Ірпінської міської ради студенти-архітектори презентували свої концепції «Памʼятника Волонтеру», який планують створити в Ірпені.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!