В Ірпені організовують благодійні обіди для пенсіонерів

Image4

Ірпінський «Громадський центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами» почав організовувати благодійні обіди для пенсіонерів. Про це повідомила у Facebook керівник центру Надія Філімонова-Скрипка.

Вона відзначила, що сфера діяльності організації суттєво розширилася – це вже не лише проблеми переселенців: «Громадський центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами в м. Ірпінь вже варто було б перейменувати, адже серед підопічних центру вже більшість місцевих. А також ті переселенці, які отримали свого часу допомогу в центрі, сьогодні допомагають іншим, зокрема і місцевим мешканцям, які опинилися в складних життєвих обставинах».

«На сьогоднішній день маю новий виклик – новий проект «Благодійні обіди для пенсіонерів». Два слова про те, як він виник. Мої хороші знайомі щосуботи роздають безкоштовно хліб одиноким пенсіонерам (140 буханок); і стало очевидним, що старенькі недоїдають, декому вдається розтягнути один батон на цілий тиждень. На обідах, які ми пілотно готували влітку, просили по дві-три добавки зі словами: «Не пам’ятаю, коли востаннє так їв». Ми побачили велику потребу в тому, щоб продовжувати годувати людей, особливо в холодну пору року», – розповіла Надія.

Вона зауважила, що «крім обіду (чи хлібини) люди отримують спілкування, підтримку, підбадьорення, що є не менш важливо, ніж харчі».

За словами Надії, для організації благодійних обідів центр потребує фінансової підтримки. «Для того, щоби щотижня годувати 100 чоловік благодійними обідами протягом 6 місяців, нам необхідно 60 000 грн! Тому звертаюся з проханням в першу чергу до родичів, друзів, знайомих, колег та просто небайдужих людей перераховувати посильну суму на карту 4149499340791357. Я буду безмежно вдячна за будь-який переказ, адже кожна гривня буде використана на добрі справи!» – наголосила Надія Філімонова-Скрипка.

Нагадаємо, «Громадський центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами» вже два роки поспіль організовує в Ірпені літній табір під назвою «Країна Щасливія» для дітей-переселенців та місцевих дітей із соціально незахищених родин.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300