В Ірпені позмагалися вихованці школи «Реал Мадрид» (відео)

В Ірпені на Київщині пройшов дружній футбольний турнір між вихованцями створеної два місяці тому соціально-спортивної школи Фонду «Реал Мадрид». Змагання відбулися на базі Ірпінського ліцею №3. У них узяли участь дев’ять команд із трьох загальноосвітніх шкіл міста: №2, №3 і №17.

«Наші діти готові перемагати, тому що вони наполегливо тренуються. Вони старанні і вмотивовані, бо дуже раді, що займаються в цій соціально-спортивній школі», – говорять тренерки Аліна Скрипленко й Анастасія Бавзенюк.

«Унікальність сьогоднішнього турніру полягає в тому, що методологія Фундації «Реал Мадрид» акцентує увагу не на спортивних досягненнях, а в першу чергу на перенесенні через фізичні вправи соціальних цінностей: це повага, це мотивація, самооцінка, це, звичайно, здоров’я і незалежність», – зазначає тренер-координатор школи Адам Семків.

Президент громадської організації «Епіцентр – дітям» (співзасновника соціально-спортивних шкіл Фонду «Реал Мадрид» в Україні) Ярослав Несторович відзначив, що в ірпінській школі «зібрався дуже хороший колектив – особливо соціальні працівники, психологи й тренери».

Високу оцінку турніру дав перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин: «Дуже класно, що в нашому місті відбуваються такі змагання. Це плюс для міста, а найголовніше — це дуже добре для наших діток».

Нагадаємо, соціально-спортивна школа Фонду «Реал Мадрид» відкрилася в Ірпені в середині жовтня цього року. На відкриття приїхали, зокрема, українські футбольні зірки Олег Протасов, Ігор Бєланов, Богдан Шершун, В’ячеслав Шевчук, Олександр Шовковський, легенда іспанського футболу, директор із міжінституційних зв’язків клубу «Реал Мадрид» Еміліо Бутрагеньо, ветерани «Реалу» Клод Макелеле, Хосе Еміліо Амавіска та Едвін Конго.

Фонд відкрив понад 450 шкіл у 80 країнах світу на п’яти континентах. Ірпінська школа «Реал Мадрид» – перша на Київщині та друга в Україні. У ній займаються 145 дітей із соціально незахищених родин. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300