В Ірпені проведуть перший в Україні саміт, присвячений сталій відбудові міста

Photoeditorsdk Export 4 4

15 червня відбудеться презентація проєктів волонтерів із відбудови післявоєнного Ірпеня, який на 76% був зруйнований російськими окупантами. Подія розпочнеться о 10:00 у рамках «Irpin Reconstruction Summit» – першого в Україні саміту, присвяченого сталій відбудові міста. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

«Представимо результати роботи проєктних груп, їхній погляд на Ірпінь майбутнього. Командні групи представлять проєктні концепції Центрального будинку культури Ірпеня, Історико-краєзнавчого музею, міського клубу «Романівка», що за кілька метрів від відомого ірпінського мосту, міського стадіону «Чемпіон», дитячих садків та шкіл, Ірпінського академічного ліцею, площі, транспортного планування та веломережі. Саме ці об’єкти зазнали найбільших руйнувань та стали свідками мужності, звитяги, відчаю, смерті, розпачу, спасіння та відданості ірпінчан», – зазначив Карплюк на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, об’єкти розділені за кількома напрямками: ті, які треба відбудовувати нагально, знакові та об’єкти, що потребують переосмислення в розрізі «зеленої» тематики.

«Від свого імені дякую керівникам волонтерських груп, які натхненно працювали та представлять свої бачення під час Саміту: Ямпольській Олені, Савчуку Руслану, Дзюблюк Зореславі, Софолову Михайлу, Демченку Олександру, Клевцову Василю, Кормильцеву Павлу, Грибовій Дарʼї, Вдовиченку Олександру, Барвінко Оксані, Скорій Тетяні, Вовку Дмитру, Семенюку Роману, Клименку Станіславу, Федотову Андрію, Данільцевій Марині, Васіловській Євгенії, Кириші Руслану та міжнародним волонтерам Малишевському Владиславу, Доменіко Віто та Демьянюк Іванні. Також висловлюю вдячність всім спікерам, котрі взяли участь у заходах, давали цінні поради та спрямували роботу волонтерів у правильне русло», – відзначив голова Інвестради.

Він нагадав, що «Irpin Reconstruction Summit 4.0» був ініційований Інвестиційною радою Ірпеня й Центром суспільних комунікацій під патронатом Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

«Вперше у воєнний період на заклик Інвестради відгукнулося 200 архітекторів, дизайнерів, проєктантів, перекладачів, фандрейзерів та інших фахівців з Ірпеня та різних куточків світу. І вже протягом першого місяця волонтерами було запропоновано системні проєктні візуальні рішення щодо відбудови Ірпеня», – підкреслив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, Олександр Маркушин і Володимир Карплюк провели робочу зустріч із Хірокі Мацурою – відомим японським архітектором, засновником міжнародного архітектурного й містобудівного бюро «MADMA urbanism+landscape» та компанії «MASA architects» – у ході якої обговорили питання щодо відбудови міста та його розвитку. Було досягнуто домовленості, що Хірокі Мацура підготує мастер-план Ірпеня, в якому будуть підкреслені особливості міста.


Підписуйтеся на 
Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300