Реклама

В Ірпені відбудеться літературний вечір пам’яті Наталії Околітенко

Photoeditorsdk Export (52)

7 вересня в Ірпінській центральній міській бібліотеці відбудеться літературний вечір «Жінка багатопланової долі», присвячений 80-річчю від Дня народження відомої письменниці з Ірпеня, науковця і заслуженого журналіста України Наталії Околітенко. Про це повідомляє сторінка бібліотеки в соцмережі.

У вечорі візьмуть участь співак і композитор Ігор Якубовський та доктор технічних наук, професор Микола Колбун.

Початок – о 16.00.  

Нагадаємо, Наталія Околітенко була редактором у видавництві «Радянська школа», літературним редактором газети «Радянська освіта», кореспондентом і заввідділом науки журналу «Україна», заступником головного редактора альманаху «Натураліст — все про довкілля». З 1999 р. вела кілька рубрик у журналі «Жінка». Тривалий час працювала в компанії «Науково-дослідний інститут інформаційно-хвильових технологій». Була членом ГО «Українська академія наук». У 2008 р. стала гранд-доктором філософії за версією «Всесвітнього університету розвитку науки, освіти та суспільства». Померла 2 грудня 2017 р. в Ірпені, похована на ірпінському кладовищі.

Нещодавно Ірпінський історико-краєзнавчий музей поповнився експонатами, які незабаром можна буде побачити на новій виставці, присвяченій Наталії Околітенко та її чоловікові – українському письменнику, журналісту, публіцисту, історику та екологу Данилові Кулиняку. Основу експозиції складуть книги з приватної бібліотеки сім’ї, подаровані різними авторами впродовж багатьох років. Окрім книг, листів, нагород і грамот родини Кулиняка – Околітенко до музею потрапила старовинна друкарська машинка «Мерседес-прима», на якій подружжя багато років поспіль друкувало свої художні, журналістські й наукові твори. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама