В Ірпені відзначають 25-ту річницю прийняття Конституції України (фото)

Photoeditorsdk Export 2021 06 28t112140.849

В Ірпені на Київщині розпочалися святкові заходи з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції України. На центральній площі міста відбулося урочисте зібрання, в якому взяли участь заступники мера, депутати міськради, керівники структур виконавчої влади й комунальних закладів, жителі Ірпеня.

Присутні згадали історичні передумови й етапи конституційного процесу в Україні: «Руську Правду» св. благовірного князя Ярослава Мудрого, «Пакти і конституції прав та вольностей Війська Запорозького» гетьмана Пилипа Орлика, Конституцію УНР від 29 квітня 1918 року, чотири Конституції УРСР і, нарешті, Конституцію незалежної України, прийняту Верховною Радою 28 червня 1996 року.

«Вітаю нас усіх із 25-ю річницею від дати прийняття Конституції. Це чудовий день як для країни в цілому, так і для кожного з нас», – сказав у своєму виступі перший заступник міського голови Андрій Кравчук.

При цьому він зауважив, що, «за статистикою, лише 10% українців знають про ті права, які їм гарантує Конституція». «Я вважаю, що нам усім треба працювати в цьому напрямку з громадянами, оскільки більшість тут присутніх – депутати й представники органів місцевого самоврядування. Людям потрібно пояснювати, проводити просвітницьку діяльність, щоби вони знали про свої права й обов’язки», – зазначив перший заступник мера.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять борців за українську державність та поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.     

Нагадаємо, впродовж дня в Ірпені відбуватимуться культурно-мистецькі, спортивні й благодійні заходи, присвячені Дню Конституції.

Фото Олега Гриба


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300