В Ірпені запрацював центральний ринок

Photoeditorsdk Export 2020 05 05t151612.241

В Ірпені сьогодні відновилася робота центрального ринку. Про це на засіданні міськвиконкому повідомив перший заступник міського голови Олександр Маркушин. За його словами, перед відкриттям ринок перевірила Держпродспоживслужба.

Як відзначив посадовець, ринок на вулиці Центральній ще не готовий до роботи. «Коли підготують, нададуть гарантійні листи і в Держпродспоживслужбу, і в Ірпінську міську раду», — сказав Маркушин.

Як повідомив ITV керівник відділу Ірпінської міськради з питань надзвичайних ситуацій Ігор Оставчук, проводитиметься щоденний моніторинг дотримання на ринку заходів протиепідемічної безпеки. Він зауважив, що будуть відкриті не всі входи на ринок, а лише два чи три, щоб можна було контролювати ситуацію.

Нагадаємо, за рішенням місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, робота ринків дозволяється після подання до міськвідділу Держпродспоживслужби та до міської ради «письмових підтверджень щодо гарантій забезпечення відповідних вимог під час роботи».

Керівники ринків мають забезпечити дотримання низки профілактичних заходів: допуск працівників та відвідувачів на територію виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора); проходження безконтактного температурного скринінгу; наявність на кожному вході (в’їзді) диспенсерів із антисетиком; кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку — не більше одного на 10 кв. метрів торговельної площі; відстань між продавцями — не менше трьох метрів; наявність захисних екранів із плівки або пластику між продавцями і покупцями; дезинфекція торговельних місць кожні три години; постійне інформування відвідувачів про встановлені обмеження, яких необхідно дотримуватися.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300