В Ірпінській міськраді хочуть призупинити багатоквартирну забудову, поки не будуватиметься школа

Photoeditorsdk Export 2019 12 05t195011.725

Депутатська комісія Ірпінської міської ради з питань архітектури та капітального будівництва (Київська обл.) вважає за необхідне зупинити видачу нових містобудівних умов на багатоквартирну забудову – до моменту будівництва в місті нової школи. Про це повідомив секретар міськради Андрій Літвинов.

«Одне з важливих питань, яке прийнято на комісії, враховуючи, що в нашому місті є проблеми зі збільшенням кількості дітей у школах, – зупинити видачу нових містобудівних умов на багатоквартирну забудову до будівництва в місті школи. Всі містобудівні умови, які видані до цього часу, залишаться діючими, але нові видаватись не будуть», – написав Андрій Літвинов на своїй сторінці в соцмережі.

За його словами, комісія на своєму засіданні розглянула декілька містобудівних умов та обмежень, а також низку питань стосовно дозволів на малі архітектурні форми й рекламу. «Все має виглядати сучасно та відповідати сучасним архітектурним вимогам», – підкреслив посадовець.

Нагадаємо, як заявляв раніше голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, будівництво школи в Ірпені блокує керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь – він уже вдруге наклав арешт на земельну ділянку, де має бути споруджений навчальний заклад.  

Нагадаємо також, що вчора Ірпінська міська рада повідомила про намір збудувати новий триповерховий корпус школи №1. Згідно з проєктом, у ньому буде 27 класів, спортивна й актова зали; в цьому корпусі зможуть навчатися до 800 дітей.  

Як повідомлялося раніше, протягом останніх п’яти років в Ірпені збудували, добудували й відкрили низку закладів загальної середньої й дошкільної освіти. Зокрема, у 2015 році збудували і ввели в експлуатацію дитсадок №7 «Бджілка» на 75 місць (вул. 9-та Лінія, 4-а); у 2017 році збудували і ввели в експлуатацію дитсадок №8 «Колібрі» на 140 місць (вул. Г. Сковороди, 9) та відкрили навчально-виховне об’єднання «Ірпінський ліцей інноваційних технологій – Мала академія наук» на 180 місць (вул. З. Алієвої, 61/1); у 2018 році збудували триповерховий корпус школи №17 на 510 місць (вул. Тищенка, 10) та надбудували третій поверх у школі №2 на 270 місць (вул. Тургенєвська, 28); у 2019 році відкрили Ірпінський академічний ліцей Національного університету біоресурсів і природокористування України на 550 місць (вул. Гагаріна, 9).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300