Володимир Карплюк розповів, як прокуратура блокує будівництво школи в Ірпені

Photoeditorsdk Export 2019 11 11t183652.758

У новому, третьому випуску авторської відеопрограми Володимира Карплюка «Ірпінь Розумний» розповідається про те, чому в місті не будується школа. Випуск розміщений на сторінці лідера «Нових облич» у Facebook.

На генеральному плані Ірпеня, ухваленому ще у 2012 році, Карплюк показав земельну ділянку в районі вулиці Достоєвського і провулку Озерного, призначену під житлову забудову. У 2016 році, коли він уже був мером, детальним планом території там було передбачено будівництво школи.

«Ми домовилися з приватним інвестором, що він викуповує в приватних осіб земельну ділянку за власні кошти і передає її місту – для того, щоб тут була збудована комунальна школа. Чому ми вимушені були це робити? Тому що на всій території, яка залишилася нам у спадок для управління, не було жодної земельної ділянки, на якій можна було б збудувати школу», – розповідає ексмер.

За його словами, «будь-які маніпуляції опонентів щодо того, що Карплюк і «Нові обличчя» розподілили ці землі, є брехнею». Він продемонстрував документи, які свідчать про те, що ця земля було роздана в приватну власність ще в далекому 2000-му році. При цьому Карплюк наголосив, що ані тоді, ані після прийняття генплану у 2012 році, ані після затвердження міськрадою у 2016 році детального плану території жодних претензій від районної чи обласної прокуратури не було. «Чому це все не оскаржувалося? І чому, коли приватний інвестор прийшов і почав будувати там житловий масив зі школою, почалося цькування?» – запитав він.

Лідер «Нових облич» показав рішення судів – першої інстанції та апеляційного – які підтверджують законність затвердження міською радою детального плану території та зміни цільового призначення ділянки. «Але, незважаючи на це, районний прокурор Дмитрунь уже вдруге накладає арешт на ці земельні ділянки. Причому, коли суб’єкт господарювання першого разу відбив накладення арешту, Дмитрунь свідомо наклав арешт саме на ту ділянку, де мала будуватися школа», – підкреслив Карплюк.

«Це робиться з однією метою: політично знищити команду «Нових облич», це робиться з метою, щоби команда «Нових облич» була слухняною, щоб вона, як це раніше робилося в Ірпені, сприяла прокуратурі в корупційних діяннях, які пан Дмитрунь звик запроваджувати. Цього не було, коли я був міським головою, і цього не буде, поки команда «Нових облич» працює в Ірпені», – наголосив Володимир Карплюк.

Він запевнив, що «після зняття арешту з цієї земельної ділянки обов’язково швидкими темпами розпочнеться будівництво нової школи – хто б що не говорив вам по телевізору, хто б яким чином не маніпулював».

Карплюк додав, що перешкоджають будівництву школи і маніпулюють громадською думкою «люди, які звикли на схемах красти з Ірпеня». «Вони були проти, коли ми будували центральну площу, коли ми будували набережну, парки, сквери, коли ми добудовували корпус 17-ї школи, Ірпінський ліцей інноваційних технологій – вони завжди були проти. Їх не цікавить позитивний результат у місті Ірпені, їх цікавить тільки свій політичний результат, щоб використати його для особистої наживи», – резюмував лідер «Нових облич».

Нагадаємо, в перших випусках «Ірпеня Розумного» («програми для тих, хто вміє думати») Володимир Карплюк розповів про посягання мера Бучі Анатолія Федорука на Ірпінську центральну міську лікарню і міжшкільний навчально-виробничий комбінат, про передумови створення Олексієм Зіневичем і Анатолієм Федоруком пропагандистського телеканалу «Погляд» та про системні інформаційні маніпуляції, спрямовані проти управлінської команди Ірпеня.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300