В ірпінське «Залізне містечко» заселилися перші 26 мешканців (відео, фото)

Photoeditorsdk Export

Сьогодні в першому в Україні «Залізному містечку», облаштованому в Ірпені, відбулося новосілля: туди заселилися перші 26 мешканців, які втратили оселі внаслідок російської агресії.

«Це унікальний спільний проєкт Укрзалізниці та міста. І це не лише спальні вагони, де ірпінці, які втратили своє житло, можуть тимчасово проживати. Тут облаштовано зелену і мангальні зони, встановлено альтанки, дитячий майданчик, є окремі вагон-ресторан і вагон із душовими кабінками. Сюди тричі на день привозитимуть гарячу їжу, Укрпошта доставлятиме прямо у «Залізне містечко» посилки», – написав на своїй сторінці у фейсбуці Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Він відзначив, що на проживання в «Залізному містечку» вже зареєструвалися 49 осіб. «А загалом у містечку може комфортно проживати 150 людей. Місця ще є, тож хто хоче – звертайтеся в Ірпінську міськраду», – зауважив мер.

«Я щиро вдячний керівництву й працівникам Укрзалізниці за те, що одразу відгукнулися, коли я звернувся за допомогою! Від імені Ірпінської громади вручив подяки голові правління АТ «Укрзалізниця» Олександру Камишіну та керівнику регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Андрію Букіну. Результат нашої спільної роботи перевершив усі очікування», – підкреслив Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300