Вадим Гедульянов, очолюючи Києво-Святошинську райраду, придбав дві квартири за ціною 2000 грн за квадрат

Photoeditorsdk Export (30)

Очолюючи Києво-Святошинську районну раду, Вадим Гедульянов у 2017 році придбав у новому житловому комплексі дві квартири з ремонтом загальною площею понад 180 квадратних метрів лише за 360 тис. грн. Про це розповідається в статті «Квартира під Києвом по 2000 гривень за квадрат: реальність чи хабар очільнику райради», опублікованій інтернет-виданням «Моя Київщина».

Нерухомість була куплена в житловому комплексі «Білий шоколад» у селі Шевченкове, що підпорядковане Білогородській сільраді (Києво-Святошинський район).   

У статті наголошується, що житло обійшлося голові Києво-Святошинської райради за ціною 2000 грн за квадратний метр — при тому, що найнижча ціна в цьому ЖК — 10990 грн за квадрат. «Та й взагалі подібних цін на ринку нерухомості не існує», — зауважує автор. 

«Із чим же пов’язана така щедрість? Ще два роки тому ми писали про те, що власники ЖК «Білий шоколад» фактично «видоюють» із мешканців гроші. Вони змушені платити за світло за промисловими тарифами… З 14 будинків, які введені в експлуатацію, тільки два мали договір із «Київобленерго» на електропостачання. Решті ж будинків електрику продавала керуюча компанія. Спостерігалися серйозні проблеми з водопостачанням: як розповідали місцеві, із кранів часто текла коричнева бурда. Зрозуміло, що за такої ситуації забудовнику потрібен «дах». Тож поява Гедульянова, обтяженого на той момент посадою голови райради, у цьому ЖК – невипадкова. Ці документи дають чудові підстави для НАЗК, ДБР і НАБУ нарешті зайнятися своїми безпосередніми обов’язками. Адже, схоже, в цій історії йдеться про хабар ціною двох квартир. Якщо ж довести хабар не вдасться, то власник ЖК і Гедульянов легко можуть піти по статті «шахрайство» — воно тут лежить абсолютно на поверхні…», — зазначається в статті. 

Також зауважується, що в декларації чиновника з 2017 рік, у якій він повідомив про придбання нерухомості, «ціни на обидві квартири відсутні, хоча це абсолютно незаконно».

Автор розслідування відзначає, що на виборах у жовтні цього року Вадим Гедульянов планує балотуватися на посаду міського голови Боярки.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про те, що прокуратура повідомила Гедульянову про підозру за фактами розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів. За даними слідства, у листопаді 2016 року він уклав договір з підрядником про капітальний ремонту приміщень райради, і хоча умови договору підприємство не виконало, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких підряднику було незаконно перераховано з місцевого бюджету 1,2 млн грн.

Як повідомлялося, раніше з Вадимом Гедульяновим була пов’язана ціла низка корупційних скандалів у Києво-Святошинському районі. Саме за його головування у грудні 2018 р. обвалився дах спортивної школи у Вишневому, замовником будівництва якої була районна рада. Напередодні президентських виборів Гедульянов був одним із організаторів і куратором системи скуповування голосів на території району на користь одного з кандидатів.

У квітні минулого року журналісти ITV провели розслідування з приводу ще одного корупційного скандалу, в якому фігурував Вадим Гедульянов: було викрито масштабні зловживання, пов’язані зі шкільним харчуванням у Києво-Святошинському районі. Правоохоронці затримали директорів двох комунальних підприємств районної ради — «Шкільні їдальні» та «Дитяче харчування» — яким інкримінували вимагання «відкатів» від постачальників продуктів та розкрадання бюджетних коштів. Обох керівників призначив Гедульянов.  

На початку вересня 2019 р. депутати Києво-Святошинської райради усунули його з посади. Серед причин такого рішення було названо «відсутність дієвого контролю за використанням коштів бюджету району за напрямками “освіта” та “медицина” та призначення на керівні посади комунальних підприємств районної ради без проведення прозорих і відкритих конкурсів». Також Гедульянова звинуватили в тому, що він довгий час не скликав сесій райради, зривав проведення засідань постійних і тимчасових депутатських комісій та в «систематичному ігноруванні інтересів місцевих громад».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
Всі новини
300x300