Василь Голобородько, який живе в Ірпені, отримуватиме довічну державну стипендію – Указ Президента

Maxresdefault

Український поет, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка Василь Голобородько, який живе в Ірпені на Київщині, отримуватиме  довічну державну стипендію. Про це йдеться в Указі Президента Володимира Зеленського «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва».

Крім Голобородька, довічну стипендію призначено ще 32 особам.

Також, згідно з Указом, грошова підтримка від держави буде виплачуватися й іншій представниці Приірпіння – поетесі, прозаїку й літературознавцю з Бучі Аллі Дибі. Вона та ще 85 діячів культури й мистецтва отримуватимуть дворічну стипендію.

Державні стипендії для видатних представників різних галузей були встановлені у 2011 р. Виплати здійснюються щомісячно в розмірі 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – на сьогодні це 2653,5 грн.

Нагадаємо, через бойові дії на Сході України Василь Голобородько у 2014 р. залишив Луганськ і поселився в Будинку творчості письменників в Ірпені. Як відомо, повним «тезком» поета є головний герой серіалу «Слуга народу», роль якого зіграв Володимир Зеленський.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300