На ірпінській набережній стартував міжнародний веломарафон «GRVL200 – Ірпінь 2021» (фото)

186489856 3090471327906035 4552188414862062049 N

Сьогодні на ірпінській набережній стартував веломарафон «GRVL200 – Ірпінь 2021». Спортсмени проїдуть кільцевим маршрутом понад 200 кілометрів і фінішують там же, на набережній.

Участь у змаганнях беруть 130 велосипедистів із Київщини й Києва, Дніпропетровської області, а також із Польщі та Білорусі. Регламент перегонів передбачав до 100 учасників, проте, зважаючи на велику кількість охочих, це обмеження переглянули.

«Незалежно від того, хто коли фінішує, всі учасники такого масштабного веломарафону, які долають сьогодні відстань у понад 200 кілометрів – це вже переможці!» – сказав, вітаючи спортсменів, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин. Він запевнив, що в Ірпені завжди будуть підтримувати такі заходи та створюватимуть ще більше можливостей для занять спортом і спортивного дозвілля – зокрема, в місті й надалі розвиватиметься мережа велодоріжок.

Як повідомлялося, учасники веломарафону змагаються у двох категоріях: «gravel bike» (велосипеди типу циклокрос, гревел, турінг, МТБ дроп бар, монстеркрос із кермом «баран» або «dropbar») і «bicycle» (велосипеди будь-яких типів). У кожній категорії буде шість призових місць – по три для жінок і чоловіків. Маршрут прокладений лісовими, польовими й асфальтованими дорогами. На подолання всієї дистанції велосипедисти мають не більше 24 годин, проте, як очікується, найшвидші учасники фінішують уже сьогодні ввечері.

Після старту велопробігу на набережній розпочалася розважально-спортивна програма за участю запальних аніматорів із дитячого центру «Little People». Для дітей віком від 4 до 12 років за підтримки сімейного порталу «Irpin Kids» були організовані перегони «Irpin Кids Вike», у яких узяли участь близько пів сотні юних гонщиків на велосипедах, самокатах і велобігах. Вони змагагися в трьох вікових категоріях. Переможцям вручили грамоти й призи від спонсорів: сертифікати на навчання театральному мистецтву у творчому просторі «Руда Ворона», фірмові пляшечки від компанії «Ecosoft» та іграшки.

Протягом дня на набережній працюватиме виставка гревел-велосипедів і велоаксесуарів, фудкорт, спорт-бар тощо.

О 22:00 виступить український гурт «In Signs». Після концерту планується нагородження призерів велоперегонів «GRVL200». На концерт і церемонію нагородження зі столиці приїдуть декілька сотень учасників велопробігу «Night Ride in Kyiv».

Генеральний спонсор спортивного свята – товариство «Відважних».

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Всі новини
300x300