Відома лялькарка з Ірпеня провела майстер-клас для дітей

Photoeditorsdk Export (2)

Відома українська лялькарка, заслужена майстриня народної творчості України Тетяна Федорова провела майстер-клас для вихованців гуртка «Рідний край» Ірпінського центру творчості дітей і юнацтва (Київщина). Про це повідомив директор Ірпінського історико-краєзнавчого музею Анатолій Зборовський.

Майстер-клас пройшов у Центральній міській бібліотеці.

«Діти виготовляли ляльки-янголятка. Переможцю Тетяна Семенівна пообіцяла приз. А оскільки всі роботи були гарними, то всі учасники майстер-класу отримали солодкі призи», – розповів Анатолій Зборовський.

За його словами, гуртківці також обрали ляльку, яку вони виготовлятимуть на наступному майстер-класі.

Як повідомлялося, нещодавно Тетяна Федорова прикрасила одну з виготовлених нею ляльок, що експонуються в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї, хусткою з колекції видатного художника Володимира Сидорука.

Нагадаємо, Тетяна Федорова – лауреатка низки мистецьких премій, учасниця всеукраїнських і міжнародних виставок і фестивалів. Уперше в Україні реконструювала у формі етномоделей зразки народного одягу різних регіонів, а також історичного костюма. Виготовила близько 600 порцелянових і текстильних ляльок, більшість яких – у приватних колекціях у багатьох країнах Європи, Азії й Америки. Також у її доробку – вузлові й вузликові ляльки, моташки, ляльки-подушки «Сонечко» та інші вироби.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300