Володимир Карплюк: чому чорна піарниця Ірина Федорів «мочить» Ірпінь та міську владу?

Acb7z3vhvxgjblbvhbobagb4k9ytimklhmgfpiuy

Голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк відрегував на опубліковану сайтом «Українська Правда» колонку колишньої депутатки Коцюбинської селищної ради Ірини Федорів, у якій вона вчергове намагається дискредитувати ірпінську міську владу та партію «Нові Обличчя». Коментар Карплюка оприлюднив «Ірпінський вісник». Публікуємо його в повному обсязі.

Інтернет-видання “Українська Правда” продовжує бути майданчиком для чорного піару, спрямованого на дискредитацію міської влади Ірпеня та команди партії “Нові Обличчя”, від якої обрано найбільше депутатів міськради та міський голова Олександр Маркушин. Фактично, “УП” стала заручником чорної піарниці Ірини Федорів. Тому я публічно відповім колумністу “УП” Ірині Федорів.

Ірина Федорів працювала журналісткою на телеканалі СТБ, була депутатом Коцюбинської селищної ради. Вона є політичною опоненткою партії “Нові Обличчя”. Більшість публікацій Федорів на сайті “Українська Правда” присвячена очорненню партії “Нові Обличчя” та мене, як лідера цієї партії. Я неодноразово надсилав листи до редакції “Української Правди”, втім, усі мої звернення залишилися без відповіді. Таким чином, порушуючи принципи журналістської етики, “Українська Правда” позбавила мене можливості публічно відповісти на звинувачення з боку Ірини Федорів на сторінках “УП”.

Розповім, хто ж така Ірина Федорів. Перш за все, пані Федорів – це чорна піарниця та медіа-шантажистка, яка використовує сайт “Українська Правда” та ресурсні можливості руху “Чесно” для зведення політичних рахунків і розповсюдження неправдивої інформації. Вона є фігурантом багатьох скандалів, більшість із яких мають усі ознаки корупційних.

Саме Ірина Федорів де-факто очолювала виборчий штаб колишньої Коцюбинської селищної голови Ольги Матюшиної. Пані Матюшина після скандалів із розкраданням коштів місцевого бюджету на непроведеному ремонті даху Будинку культури селища Коцюбинське та неіснуючій реконструкції селищного стадіону була відсторонена від своєї посади. Наразі кримінальні провадження щодо дерибану бюджетних коштів є предметом судових розглядів, а Матюшиній оголошені підозри у вчиненні злочинів.

Федорів відзначилася тим, що 24 травня 2011 року вона публічно зустрілася з кривавим диктатором Віктором Януковичем і була навіть нагороджена тодішнім Генпрокурором Пшонкою відзнакою за сприяння і співпрацю.

Та найбільший розголос діяльність Ірини Федорів отримала при поданні нею декларації про доходи за 2017 рік. Вказана нею вартість нерухомості не відповідає ринковій і, швидше за все, застосовувалася з метою ухилення від сплати податків. Квартиру площею 78,4 кв. м Ірина Федорів придбала 31 грудня 2017 року всього лише за 126819 гривень. При цьому на сайтах оголошень ціна за метр квадратний квартири в Коцюбинському становить мінімум 500 доларів, тобто в 10 разів більше, ніж вказала Федорів у своїй декларації. Окрім цього, Ірина Федорів придбала будинок площею 639,9 кв. м під Києвом – у селі Любимівка Києво-Святошинського району – за 1230922 гривень, тобто за 1900 гривень за метр квадратний. На сайтах оголошень ціна за метр квадратний будинку в селі Любимівка Києво-Святошинського району становить від 25000 до 35000 гривень за метр квадратний, тобто в 10 разів більше, ніж вказала Ірина Федорів у своїй декларації. Також Ірина Федорів не вказала у декларації майно та фінанси свого чоловіка, адвоката Андрія Нечипоренка, з яким постійно проживає. На думку учасника АТО Віктора Анісімова, саме на свого чоловіка Ірина Федорів оформила значну кількість майна та коштів, вкрадених із грантів міжнародної допомоги руху «Чесно» та інших організацій, які отримують фінансування від уряду США.

Свого часу Ірина Федорів знайшла ще один інструмент для боротьби з партією “Нові Обличчя” – тодішнього Генпрокурора України Юрія Луценка. В результаті своїх нетверезих політичних заяв Луценко програв мені всі суди щодо захисту честі та гідності й канув у політичне забуття.

Але ми не забудемо маніпуляцій Юрія Луценка. 20 липня 2016 року вбивають журналіста “Української Правди” Павла Шеремета. Вже 21 липня Луценко придумує (не виключено, що за ідеєю Федорів), як змістити інформаційні акценти з бездіяльності очолюваної ним Генпрокуратури щодо відсутності належного та швидкого розслідування вбивства Павла Шеремета. І дійсно, вся країна три дні поспіль, аж до похорону відомого журналіста, говорить про мера Ірпеня замість дійсно важливих новин. Справа ця, як і всі інші, не мала перспектив, і уже за кілька днів Луценко з трибуни сказав «помилочка».

Та можемо констатувати одне – помилки в реальному завданні Луценка не було. Надутий інформпривід зробив свою справу і змістив акценти.

Втім, ні “Українську правду”, ні Ірину Федорів не цікавлять факти про те, що Луценко публічно з трибуни ВР говорив, що справа Лісової Бучі не стосується Карплюка (він порахував, що на момент дерибану Федоруком Лісової Бучі мені було 14 років і я взагалі не відав, де Буча).

Українська правда старанно робить вигляд «незаангажованості». Проте видання неодноразово допомагало «мочити» політичних опонентів Федорів. У той же час відмовляло нам у праві висловитися на сторінках “Української Правди” для представлення альтернативної позиції. Моє скромне прізвище стало предметом найбільшої кількості «розслідувань» на сторінках “УП” у колонках та блогах Федорів. Тому у мене питання:

  1. Чи могла редакція “УП” не розуміти, що Федорів використовує майданчик видання для звернення особистих рахунків з політичними опонентами?
  2. Чи могли представники “УП” не побачити, що пан Луценко «гучною» темою мерів (яку потім сам спустив в унітаз) перекривав у медійній площині тему відсутності результатів слідства щодо вбивства Шеремета?
  3. Називаючи мене корупціонером чи дерибанщиком, хто-небудь із дописувачів навів приклад того, що було вкрадено чи роздерибанено? Чи, можливо, навів хоча б один вирок суду (до цього моменту діє презумпція невиновності)?

Натомість за останніх шість років Ірпінь під керівництвом представників партії “Нові Обличчя” став взірцем розвитку українського міста. Це місто не скорилося свавіллю Генпрокурора Луценка і не скорилося рашистам. Ірпінь під час війни став Містом-Героєм, управлінська команда якого не втекла і не сховалася, ставши на захист України. Саме Ірпінь показав найбільш динамічний розвиток за період Незалежності України.

У рейтингу українських міст за версією журналу «Forbes Ukraine» Ірпінь увійшов у першу трійку найбільш безпечних населених пунктів країни. І водночас упевнено очолив загальнонаціональний рейтинг міграційної привабливості, набравши 100 балів зі 100 можливих.  Крім цього, у 2021 році Ірпінь потрапив у десятку найкращих міст для ведення бізнесу в Україні за версією “Forbes”.

Чому ж таким, як Федорів, дивно тепер, що Ірпінь – у лідерах по бажанню відновлення та відбудови. Лише за кілька місяців наша команда провела сотні міжнародних зустрічей за кордоном і показала масштаби руйнувань міста сотням іноземних делегацій. При цьому нам уже вдалося залучити фінансування із-за кордону для відновлення міської соціальної та житлової інфраструктури Ірпеня.

Висновок тільки один – свою нездатність працювати вони декомпенсовують критикою тих, хто може втілювати в життя проєкти розвитку. Критикуючи нас, вони намагаються зробити все, щоб про них говорили люди – хоча б із причин цієї критики.

Володимир Карплюк
Лідер партії “Нові Обличчя”


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300