Як Ірина Федорів публічно бреше про поглинання Коцюбинського Києвом

Photoeditorsdk Export

Журналістку Ірину Федорів спіймали на публічній брехні та маніпуляціях щодо приєднання селища Коцюбинське до Києва. Це сталося у прямому ефірі програми «Інформаційний вечір» на Українському радіо.

7 лютого в радіопрограмі «Інформаційний вечір» обговорювали тему приєднання Коцюбинського до Києва. Гостями студії були член виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Богдан Слюсаренко та журналістка Ірина Федорів.

Остання переконувала, що більшість коцюбинців підтримують таке об’єднання, і від цього мешканці селища лише виграють. Однак аргументи, якими оперувала журналістка, виявилися неправдивими, на що звернув увагу як її опонент у розмові – Богдан Слюсаренко, так і слухачі, які телефонували у студію.

У першу чергу Ірина Федорів зманіпулювала щодо переваг, які могли б отримати мешканці Коцюбинського у разі приєднання селища до Києва. Зокрема, щодо кращої якості освітніх послуг та великої кількості вільних місць у дитсадках та школах столиці. На це звернув увагу мешканець Голосіївського району пан Володимир, який зателефонував у студію.

«У моєму мікрорайоні школа переповнена вже мінімум як 5–6 років! Замість 950 учнів навчається вже 1200. У дитячий садочок, який знаходиться за 20 метрів від нашого будинку, сусідка намагалася влаштувати свою дитину і майже рік ходила оббивала пороги!» – підкреслив мешканець Києва.

У свою чергу Богдан Слюсаренко навів конкретні цифри: «Минулого року експерти підрахували, що через інтенсивну забудову столиці сьогодні не вистачає щонайменше 57 шкіл та 70 дитсадків! У Коцюбинському черга в дитячі садки – 400 осіб. Цього року ми відкриваємо новий комунальний садок і починаємо будувати ще один! Крім того, скоріш за все, буде відкрито великий приватний садок на території ЖК «Атлант», і на нього уже є попит! Таким чином, ми за 2–3 роки не будемо мати черги в садки!».

Також Ірину Федорів упіймали на брехні щодо так званих «громадських слухань» і їхніх результатів, які вона публічно видає за позицію більшості громади Коцюбинського. Богдан Слюсаренко зазначив, що жодних офіційних громадських слухань щодо приєднання до Києва у Коцюбинському не було, а 61% мешканців, які начебто «за» об’єднання – це 670 осіб із понад 25-тисячного населення Коцюбинського.

«На зборах, які відбулися у 2018 році у селищі, тогочасний губернатор Олександр Горган публічно заявив, що це не громадські слухання, а обговорення! Це раз. По-друге, підписи, про які говорить Ірина, підраховували за закритими дверима у кабінеті екс-голови Ольги Матюшиної! Без жодних комісій і присутності громадськості. Це неприпустимо! І по-третє, Ірино Федорів, опублікуйте, будь ласка, список 500 осіб, які звернулися з ініціативою провести ці так звані слухання. Хто ці люди? Їх ніхто не знає і не бачив», — підкреслив Слюсаренко.

Крім того, Ірина Федорів заявила, що раніше Богдан Слюсаренко сам підтримував приєднання Коцюбинського до Києва і навела уривок аудіозапису. Однак і тут отримала серйозні контраргументи.

«Навіщо так маніпулювати, Ірино? Це ж лише уривок запису. Так, я казав, що не проти приєднання до Києва, але тільки якщо взамін громада селища отримає конкретні блага і переваги! А що нам сьогодні офіційно пропонує Київ? Нічого! Одні слова! Подивіться, що робиться у самому Києві! У Святошинському районі, у приватних секторах – занедбані двори, розбиті дороги! У нас в селищі загалом близько 12 кілометрів доріг, на 4-х із яких ми уже зробили капітальний ремонт. Такими темпами ми за 2–3 роки самі відремонтуємо всі вулиці, а не будемо чекати цього десятиліттями від Києва», – зауважив Слюсаренко.

У цьому члена виконкому Коцюбинської селищної ради підтримали й слухачі, які телефонували у студію.

«У мене в дворі 10 років не можуть залатати яму! Ще з часів Омельченка, не кажу вже про Кличка. То з чим Київ іде до Коцюбинського? З такими ж дірками в асфальті? У Коцюбинського є своє місцеве самоврядування, тому таке приєднання є недоречним і не виправдовує себе!» – каже мешканець Голосіївського району стлиці.

«Я живу в Жулянах. Їх приєднали до Києва, здається, років 10–15 тому. Там зараз немає доріг, немає нормального освітлення, у приватному секторі ями по коліна. Тому, якщо Київ хоче приєднати Коцюбинське, то він має, по-перше, зробити лад у своїх селах, які вже приєднав!» – наголосив слухач із Жулян.

Наприкінці розмови Богдан Слюсаренко наголосив, що саме селище Коцюбинське Києву не потрібне. Насправді столичним чиновникам і забудовникам потрібен ліс довкола нього.

https://www.facebook.com/goloskyjeva/videos/639594550190925/

Нагадаємо, 5 лютого невідомі здійснили підпал автомобіля Богдана Слюсаренка. Внаслідок цього згоріла і сусідська машина. У селищі цю подію пов’язують із політичною діяльністю Слюсаренка, зокрема його активною протидією поглинанню Києвом Коцюбинського.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300