Євгенія Антонюк: «Ми маємо евакуюватись, аби дати можливість армії вигнати нечисть із нашого міста»

277221574 443522654226114 8626006296448921659 N

Депутатка Ірпінської міськради, керівниця відділу культури, національностей і релігій ІМР Євгенія Антонюк звернулася до ірпінців, які ще залишилися в місті, з закликом негайно виїхати, щоб дати можливість українським військовим вигнати ворога.

«Я розумію, як тяжко кожному з нас далося рішення евакуюватись. До останнього чекали і вірили. Для цього рішення треба було зламати себе і рідних. Буквально. Зламати, зробити та не змиритися… Ще тиждень тому разом із сусідом ми зі сльозами й істериками вмовляли його маму виїхати. Після довгих розмов вона таки насилу здалась: зібрала майже лежачу бабусю сусіда і покинула Ірпінь. Позавчора на кухню мого будинку прилетіло… Сьогодні прилетіло в будинок мого сусіда, який від мого на відстані 10 метрів… Я не знаю, що було б позавчора з моєю сім’єю, якби ми залишились, а сьогодні – з мамою і бабусею сусіда. Лише вчасна евакуацію зберегла нам життя… Пишу це не для того, аби хтось співчував чи думав, чим допомогти – матеріальне ще в перші дні війни відійшло на останній план. Друзі! Я закликаю вас: наразі все, чим ми, цивільні, можемо допомогти армії – це евакуюватись, зберегти свої життя, аби потім, зовсім скоро, повернутись і працювати над відновленням втраченого (але того, що можна повернути!), мати можливість власними силами відбудовувати Ірпінь. Ми маємо відступити ненадовго, аби дати армії вигнати ту нечисть з нашого міста, не оглядаючись на нашу самовбивчу там присутність. Така гірка реальність, яку ми вперто відмовляємось приймати!» – написала Антонюк на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона також наголосила, що волонтери й бійці тероборони ризикують життям, надаючи допомогу містянам, які не виїхали з Ірпеня.

«Невже ви не бачите, що чи не щодня в Ірпені гинуть волонтери та хлопці з ТРО, які намагались довезти харчі до людей, погодувати кимось кинутих тварин, просто перевірити, як себе почувають люди, які відмовились від евакуації? Навіщо ці жертви??? Ми маємо класти життя за нашу свободу, а не втрачати їх через впертість тих, хто і далі вважає це усе пригодою! Є різні ситуації, у кожного своє, але жодна не варта вашого життя та життя ваших близьких!» – підкреслила депутатка.

«Дякуючи численним волонтерам, теробороні Ірпеня, команді нашого міського голови Олександра Маркушина ви можете отримати як інформацію, так і допомогу з евакуацією. Скористайтеся цим задля нашої ПЕРЕМОГИ!» – додала Євгенія Антонюк.

Нагадаємо, виїхати з Ірпеня жителів закликали також депутати міськради Антон Головенко та Зоряна Міронішена.

Як повідомлялося, сьогодні продовжується евакуація мешканців міста через мікрорайон Романівка.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300