Юна художниця з Ірпеня стала фіналісткою Міжнародного конкурсу

333554928 73262828159134219321264898 N

Вихованка Ірпінського центру позашкільної освіти Ольга Величко стала фіналісткою у другій віковій категорії на Міжнародному конкурсі юних митців «Малюємо українською».

На конкурсі Ольга представила свою роботу «Зорі», яку виконала у техніці Петриківського розпису. У створенні картини їй допомагала народна майстриня, викладачка ІЦПО Віолетта Величко.

Загалом у заході взяли участь діти з 28 країни. Вони надіслали 1133 роботи.

Мета цього конкурсу — популяризація українського алфавіту «Рутенія».  Отож завданням було зобразити своє бачення улюбленої літери з цього алфавіту, а також предметів та образів, назви яких починаються на цю літеру.

Наразі робота юної ірпінської художниці разом із працями інших фіналістів виставляється в Києві у Національному музеї декоративно-прикладного мистецтва. Виставка дитячих робіт триватиме до 5 березня.

Конкурс «Малюємо українською» спільно організували Національний музей декоративно-прикладного мистецтва та онлайн-музей UA.Heritage.

Нагадаємо, у лютому учні Ірпінського центру позашкільної освіти під керівництвом народної майстрині Віолети Величко, долучились до мистецького проєкту UA.Heritage. Під час занять гуртка «Петриківський розпис» діти оздоблювали гільзи, які надали українські захисники.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300