Збірка творів перших лауреатів Літературної премії Ірпеня вийде цього літа

Image 2021 06 14 11:08:21

Улітку 2021 року вийде друком книга під назвою «Слова Відважних», до якої увійшли твори трьох перших лауреатів Літературної премії Ірпеня. Про це редакції ITV повідомили в оргкомітеті премії. 

До збірки увійдуть роман Юлії Шеко «Розділені навпіл» (номінація «Проза»), добірка віршів Юлії Григорук «Забинтований світ» (номінація «Поезія») та повість Олени Терещенко «Скринька королеви Анни» (спеціальна номінація «Література для дітей»). Видання відкриватиметься вступним словом голови оргкомітету Літературної премії Ірпеня, очільника Інвестиційної ради міста Володимира Карплюка та голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського.

Збірка буде видана коштом спонсора премії – товариства «Відважних».

Нагадаємо, щорічну всеукраїнську Літературну премію Ірпеня заснувала у 2020 р. Інвестиційна рада міста. Запровадження номінації «Література для дітей» було пов’язане з тим, що Ірпінь – рідне місто знаменитого дитячого письменника, автора «Пригод Незнайка» Миколи Носова.

На розгляд журі приймалися неопубліковані раніше рукописи авторів, які ще не видавали жодної книги, але друкували свої твори в колективних збірках чи антологіях. 

У квітні відбулася церемонія нагородження лауреаток премії Юлії Шеко, Юлії Григорук і Олени Терещенко. Кожна з переможниць отримала від товариства «Відважних» грошову винагороду – 50 тис. грн. 

Як повідомлялося, за розміром винагороди Літературна премія Ірпеня увійшла в першу трійку всеукраїнських літературних премій та є першою серед усіх приватних літературних премій в Україні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300