Жителю Ірпеня, який виготовляв фальшиві медичні документи, загрожує до 5 років ув’язнення

Photo3 1536x947

Правоохоронці передали до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом діяльності в Ірпені підпільної «друкарні», де виготовлялися на замовлення підроблені сертифікати про вакцинацію від коронавірусу та інші медичні документи. Про це інформує Київська обласна прокуратура.

«У ході досудового розслідування підтверджено 31 епізод підробки COVID-сертифікатів, медичних довідок для отримання водійських посвідчень, сертифікатів про проходження наркологічного і психіатричного оглядів, довідок для отримання дозволу на об’єкт дозвільної системи, висновків лікаря щодо протипоказань до вакцинації й інших медичних документів, які виготовляв з метою збуту мешканець міста Ірпінь. Прийом замовлень на виготовлення підроблених документів здійснювався в мережі інтернет та у месенджерах, а готові документи відправлялися поштою. Вартість COVІD-сертифікатів становила від 700 грн», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, нелегальний «бізнес» поліція викрила в середині грудня минулого року. Виготовлення фальшивок налагодив в орендованому приміщенні 34-річний чоловік. 

Під час обшуків у «друкарні» вилучили комп’ютерну та оргтехніку, 24 мобільні телефони, понад 200 медичних бланків, записи про спілкування з «клієнтами», реєстри поштових відправлень, квитанції про грошові перекази, банківські картки, багато готових до відправки підроблених довідок, зокрема COVID-сертифікатів, та понад 7 тисяч доларів.

Було відкрите провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Згідно з повідомленням прокуратури, згодом воно було перекваліфіковане на ч. 1, 3 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Найсуворіше покарання, передбачене санкцією цієї статті – позбавлення волі на строк до 5 років.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300