В Ірпінському регіоні відкриваються дитячі освітні заклади й абонвідділи комунальних служб

Otkrytie Detsadov

Завтра в Ірпінському регіоні відкриються приватні, а в четвер — комунальні дитсадки. Крім того, відзавтра запрацюють абонентські відділи комунальних підприємств. Ці та інші подібні рішення ухвалила сьогодні на позачерговому засіданні в Ірпені комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила з 2 червня роботу приватних дошкільних навчальних закладів, а з 4 червня – комунальних дитсадків в Ірпені. З 9 червня свою роботу можуть відновити заклади позашкільної освіти та Інклюзивно-ресурсний центр. Також з 2 червня почнуть працювати абонентські відділи комунальних служб Ірпеня», — повідомив заступник голови комісії, перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин, який вів засідання.

Окрім цього, з 2 червня дозволяється «участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та у відповідних підготовчих заходах», а в один день із комунальними дитсадками зможуть повернутися до роботи заклади загальної середньої освіти.

Усі пом’якшення карантину дозволені за умови забезпечення протиепідемічних заходів. Зокрема, в усіх дитячих закладах усі працівники перед початком зміни будуть проходити температурний скринінг. Дітям мірятимуть температуру при вході, а потім через кожні 4 години. Дорослі, приводячи дітей у садок, повинні бути в масках чи респіраторах, вихователі зустрічатимуть їх на вулиці. Біля входу в приміщення має бути організоване місце для обробки рук спиртовим антисептиком. Працівники зобов’язані мити чи обробляти антисептиком руки не рідше, ніж раз на 2 години, із такою ж періодичністю — дезінфікувати поверхні в приміщеннях, а також регулярно провітрювати кімнати. На період карантину забороняється використовувати багаторазові рушники, м’які іграшки й килими з довгим ворсом, перебувати в приміщенні у вуличному взутті.

Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300