Ірпінь допоможе Козинцям вирішити проблему водопостачання (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Вітаю вас у Козинцях! Тут налічується близько 800 дворів і проживає дві з половиною тисячі людей. Козинцівська сільська рада, так само, як і Михайлівка-Рубежівка, приєдналася до Ірпінської ОТГ. І сьогодні тут відбулася перша виїзна нарада з приводу розвитку цієї території».

Козинці — Бородянського району. Десятки років цим селом ніхто не займався. За цей час проблем накопичилося багато, а власних ресурсів для їхнього вирішення в села не вистачало. 

Володимир Вигінний, Козинцівський сільський голова:

«Район мало звертав увагу, малий розвиток був у селі в нас. Бюджет невеликий у селі — 2,5 млн. Вистачає на програму-мінімум».

Одне з найболючіших питань у Козинцях – водопостачання. Напірній вежі вже більше 60 років. Вона малопотужна, і питної води в селі не вистачає. Ця проблеми добре зрозуміла Олександру Маркушину, який приїхав до села обговорити план розвитку Козинців в Ірпінській ОТГ: до того, як стати першим заступником Ірпінського міського голови, Маркушин очолював КП «Ірпіньводоканал». Тому він швидко розібрався в цій проблемі й одразу запропонував її рішення.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Треба робити повноцінну станцію другого підйому. Це будуть закопані резервуари питної води, буде побудоване приміщення з насосним обладнанням. І далі через насосне обладнання до кінцевого споживача буде доходити вода під нормальним тиском».

Цей стратегічний об’єкт планують модернізувати вже наступного року. А цього року почнуть розробляти проєкт. У селі переконані, що в складі Ірпінської ОТГ отримають нові можливості для подальшого розвитку Козинців.

Володимир Вигінний:

«Я думаю, що у нас усе вийде, з допомогою Ірпеня ми будемо розвиватися, будемо йти вперед».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300