В Ірпені продовжують встановлювати будиночки для безпритульних котів (відео)

У цього чорно-білого безпритульного пухнастика сьогодні свято. Тепер він має затишний будиночок, де зможе грітися та ховатися від небезпек. Встановили черговий дім для безпритульних котів поруч із міською радою, на вулиці Паламарчука. Тут, на подвір’ї покинутого будинку, мешкає аж вісім кішок.

Євгенія Мельник, начальниця Служби захисту та лікування тварин:
«Це вже буде ювілейний, десятий будиночок. Такий великий, у таких масштабах – це вперше ми побудували. Ідея прийшла ще рік тому: для тих котиків, які не можуть знайти собі дім і живуть на вулицях, вирішено було встановлювати такі будиночки, щоб вони не жили в підвалах і всіляких місцях, де їм не треба бути».

В основу цього проєкту лягла ідея з-за кордону. Будиночок вийшов зручним для тварин і красивим ззовні. У Службі захисту тварин кажуть, що надалі планують будувати схожі оселі й для безпритульних собак.

Євгенія Мельник:
«Далі ми хочемо встановити декілька собачих будок для старожилів, які точно не стануть домашніми і будуть проживати на вулиці все своє життя. Тобто тварина, яка 10 років прожила на вулиці, домашньою вже не хоче стати за своєю психологією – вони звикли до бродячого способу життя. Але ми хочемо хоч якось покращити їхнє життя і встановити собачі будки».

Поки що коти з вулиці Паламарчука з осторогою вивчають свій новий дім. Але наповнені їжею мисочки вже вселяють у них довіру. До речі, кожен охочий може приходити і поповнювати смачні запаси чотирилапих. А також забрати когось із них додому.

Євгенія Мельник:
«Тут буде встановлена табличка, на якій буде QR-код. За посиланням ви зможете перейти на сторінку Служби захисту та лікування тварин, де знайдете всю необхідну інформацію, зможете приєднатись до нас, стати волонтером, взяти тварину, допомогти годувати безпритульних тварин і таке інше. Ми її встановимо буквально днями, там буде також номер телефону для зручності, і напишемо, що стосовно кожної тваринки за потреби можемо надати інформацію. Люди можуть брати звідси котиків, ставати їхніми власниками, дарувати їм новий дім».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300