Ірпінські пластуни подарували совам нові хатинки (відео)

Суботнього ранку в лісі біля ірпінської набережної панує дружня атмосфера. З надзвичайно важливою місією сюди прийшли юні скаути з місцевого осередку «Пласту».

Олександра Страдецька, журналістка:
«У рамках екологічної акції «Подаруй сові будиночок» ірпінські скаути виготовили для птахів гнізда та вивішують їх на деревах для того, щоб совам було де жити та виводити потомство».

Стелла, скаутка Національної організації «Пласт»:
«Можна побачити, що тут велика дощечка, а тут маленька, і навпаки. Це щоб конструкція була міцніша».

Оксана Плоходько, виховниця Національної скаутської організації «Пласт»:
«Вони самі майстрували ці гнізда, вкручували шурупи, складали. Їм це було дуже цікаво».

Іванка, скаутка Національної організації «Пласт»:
«Через декілька днів туди заселяться сови і виведуть нове потомство».

Над гніздами діти працювали самостійно протягом двох тижнів. Старанно обробляли кожну деталь. Підшукували гарну галявину, куди вішають нові житла для птахів.

Оксана Нечитайло, депутатка Ірпінської міськради:
«Сови – це єдині птахи, які, на жаль, фізіологічно не мають змоги виготовити самостійно собі гнізда. Для того, щоб вони мали можливість виростити потомство, ці гнізда їм необхідні».

Поки розвішували гнізда, пластуни зіграли в цікаву гру: вгадували, де чиє пір’я серед птахів. А також провели змагання на найкращий малюнок. Діти сподіваються, що зовсім скоро сови знайдуть та облюбують нові житла, які для них так старанно готували.

Марія Микитюк, орнітологиня:
«Основна мета – привчити й показати дітям правильну екологічну освіту, правильні екологічні звички. І друге, звичайно – допомогти безпосередньо на практиці дикій природі регіону».

Ініціаторами екологічної акції «Подаруй сові будиночок» стали місцеві волонтери та активісти. Їх підтримали місцеві депутати та товариство «Відважних».

 
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300