В «Astor School» узялися виховувати юних астрономів (відео)

Чисте небо, телескоп і захоплені очі дітей. «Коли ж, як не влітку, спостерігати за зорями?» – подумали в ірпінській школі «Astor School» і організували для вихованців літнього табору вечірні посиденьки зі смаколиками та цікавими розповідями про космос і небесні тіла.

Інна, вчителька початкових класів «Astor School»:
«На базі нашої школи діє британський англомовний табір, де щодня діток чекають різні активності. І от сьогодні до нас завітав астроном, який розповідає про зорі. Ми будемо спостерігати в телескоп, дивитися на різні планети. Буде цікаво!»  

Щоб дочекатися перших зірок і планет улітку, потрібно мати терпіння – на небосхилі вони з’являються пізно ввечері. Але діти їх таки дочекались. Однією з перших їм показалася Венера, а от Місяць сховався.

Володимир, астроном:
«Місяць можна спостерігати практично всюди, навіть із балкона. Це такий найпростіший об’єкт, його найлегше знайти на небі, його видно. А планету – це треба знати. Яскраві планети – це Венера, Юпітер, Марс – поблизу, в протистоянні він дуже яскравий, його важко з чимось сплутати».

Навчання дітей астрономії – напрямок, за який засновники «Astor School» взялися відносно нещодавно. І так захопилися, що вирішили для цього відкрити окрему нову школу. Свою роботу вона почне вже 1 вересня в Києві.   

Ольга, адміністратор «International Space School»:
«Особливість «International Space School» у тому, що це буде більш астрономічний напрямок. Тобто поглиблення STEM-вивчення, технології і більш задіяний аеросвіт. Дітям буде цікаво розглядати і більш детально поглиблено вивчати саме цю космічну тему. Буде максимально налагоджена система для того, щоб це була якісна освіта для дітей».  

А поки команда школи готується до нового відкриття, учні «Astor School» продовжують досліджувати нові горизонти і чекають літнього сезону метеоритних дощів, щоб можна було загадати багато бажань.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300