В ІМР звернулися до власників приватних домогосподарств Приірпіння

торфяники

Керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій, оборонної та мобілізаційної роботи Ірпінської міської ради Олександр Костюк закликав власників приватних садиб Приірпіння до обережного ставлення з вогнем під час весняних сільськогосподарських робіт.

«Проблема загорання торфяників, здебільшого, пов’язана із недбалістю людей. Після сходження снігу, власники домогосподарств починають готуватися до сільськогосподарських робіт, збирають опале листя, підпалюють, але не гасять його. В результаті загорається торф. Таке загорання провокує задимлення повітря і може охоплювати великі території. Подібна ситуація спостерігалася минулих вихідних» — коментує Олександр Костюк.

Він наголосив, що відповідні підрозділи ДСНС для попередження загорання торфу в регіоні щороку проводять профілактичні заходи по зволоженню узбережжя річки.  Чергові пожежні  машини Ірпеня також оперативно виїжджають абсолютно на всі виклики, що поступають на 101 або гарячу лінію Муніципальної варти.

«Але найкраще такі ситуації не допускати. Для цього власникам приватних садиб необхідно контролювати усі підпали листя під час сільськогосподарських робіт на своїх земельних ділянках» — наголошує Олександр Костюк.

Він також звернувся до усіх мешканців Приірпіння, в разі виникнення загорання торфу на заплаві річки Ірпінь, оперативно телефонувати за номером 101 або на цілодобову гарячу лінію Муніципальної варти Ірпеня за телефонами (04597) 60-400 або (073) 070-05-57

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300