В Ірпені презентували програмне забезпечення для освіти mozaBook

В Ірпені презентували освітнє програмне забезпечення mozaBook. З його допомогою учителі та учні можуть збагачувати вивчення тем 3D-анімаціями, освітнім відео, інтерактивними програмами майже з усіх шкільних предметів.

Вікторія Косик, директор Центру освітнього консультування:

«Вона полегшує вчителям роботу. Підготовку до уроку. Чому? Тому що тут зібрано дуже багато інтерактивного контенту інструментів і вчителю вже не теба нічого шукати. Ми називаємо цю програму операційна система вчителя.  Тут є все».

Моза Бук містить більше сотні інтерактивних інструментів, які дозволяють створювати різні експерименти.  Учитель може використовувати презентації будь-якої теми, що закладена в програмному засобі, або ж,  довантажити різноманітні  інструменти  у свою презентацію.

Вікторія Косик, директор Центру освітнього консультування:

«Наприклад, якщо це фізика, він може завантажити сюди віртуальну лабораторію. Він може зробити дослід без того обладнання якого в нього немає в класі з електрики. Але він може це демонструвати учням».

Використовуючи вміст програми,  можна створити власний контент до теми і зробити унікальним будь-який урок. До того ж ця програма, на відміну від Інтернету, може працювати офлайн, і що важливо, у ній весь контент структурований, нічого зайвого, лише те, що необхідно для уроку.

Лариса Харченко, учитель  Ірпінського ліцею ІЛІТ:

 «Я дуже зацікавилася, мене зацікавила візуалізація, можливість віртуально подивитися об’єкти, можливість зацікавити учнів, по-новому викласти матеріал. Я вважаю, що цією сучасною програмою треба користуватися».

Світлана Меркулова, учитель  Ірпінської ЗОШ №2:

«Ми живемо в цифрове покоління, тому повинні йому відповідати якимось чином, тому це якраз ті засоби, які поможуть нам зацікавити учнів. Тільки вони зараз більше сприймають інформацію саме таким форматом».

Ця сучасна ІТ-розробка,  зацікавила усіх присутніх на презентації. Проте вона не входить у державну програму забезпечення освіти. І школи можуть отримати її лише за рахунок місцевих бюджетів.

Анастасія Попсуй, в.о. міського голови Ірпінської міської ради:

«Ірпінська міська рада дуже зацікавлена в тому, щоби наша освіта розвивалася і щоби ми були на передовій розвитку освіти як мінімум на Київщині. Якщо ця програма зробить уроки обґрунтованими, більш глибокими і цікавими, то ми завжди допомагаємо із впровадженням таких продуктів в наших навчальних закладах».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300