В Ірпені викрили пособницю окупантів, яка разом із ними займалася мародерством (відео, фото)

Photoeditorsdk Export (6)

Поліція викрила в Ірпені пособницю російських окупантів, яка разом із ними займалася мародерством – зокрема, наводила рашистів на помешкання заможних родин та брала участь у пограбуваннях. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

У ході обшуку вдома у зловмисниці слідчі вилучили ворожу символіку, а також цілий склад викрадених речей – побутову та комп’ютерну техніку, дорогі велосипеди, смартфони, ювелірні вироби, одяг, взуття, колекційний алкоголь, парфуми, гроші.

«Під час спілкування зі слідчими жінка вигадала історію про те, що сусіди передали їй ці речі на зберігання. Однак навіть під час обшуку люди, які були залучені як поняті, впізнали свої викрадені під час окупації речі. У результаті місцеві жителі створили групу у месенджері, де оприлюднювали вилучене під час обшуку у фігурантки майно. Так слідчим одразу вдалося встановити десять потерпілих, будинки яких розграбувала підозрювана разом із окупантами. Однак кількість вилучених речей свідчить про те, що жінка разом із військовими рф «похазяйнувала» не в одному десятку господарств. Тож слідчі та оперативники встановлюють остаточну кількість містян, які постраждали від їхніх дій», – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження, процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

«Після проведення необхідних заходів діям жінки буде надана остаточна правова кваліфікація, у тому числі вона нестиме відповідальність за колабораційну діяльність та зберігання забороненої символіки», – інформують правоохоронці.

Зазначається, що 45-річна зловмисниця, яка ніде не працює, раніше неодноразово потрапляла в поле зору поліції, зокрема через конфлікти з сусідами та вчинення домашнього насильства над своєю матір’ю.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300