Відбудувати Ірпінь допоможе австрійський архітектор Герхард Хаузер (відео)

«Для мене немає чужої біди!» – з таких слів розпочав знайомство з Ірпінським міським головою австрійський архітектор Герхард Хаузер. Герхард славиться екологічним підходом до будівництва: в більшості його проєктів переважають природні матеріали. А також він знається на грамотному використанні вторинної сировини.

Архітектор завітав до Ірпеня в рамках проєкту з відбудови міста «Irpin Reconstruction Summit».

Герхард Хаузер, архітектор:
«Зараз усі розуміють, що Україна воює та захищає всю Європу. Якщо російську агресію не зупинити, вона прийде в кожен дім. Я шокований тим, що побачив дорогою сюди – що зробили з красивим Ірпенем, яка зараз поранена Україна».

Мер Ірпеня та головний міський архітектор пояснили гостеві масштаби зруйнованого окупантами і запропонували долучитися до відновлення міста. Герхард Хаузер погодився спроєктувати артцентр.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Можливо, артцентр на Слов’янській. У нас є територія, і можемо запроєктувати артцентр, щоб діти займалися музикою, малювали».

Герхард Хаузер:
«Місце для кожної творчої дитини – це чудово. Мені буде потрібна детальна картосхема, щоб я міг щось проєктувати».

Зустріч Герхарда Хаузера з Олександром Маркушиним допомогла організувати волонтерка Оксана Тищенко. Працюючи суддею Північного апеляційного господарського суду, вона з перших днів війни приєдналася до роботи гуманітарного штабу Ірпеня та координувала переговори щодо міжнародної допомоги постраждалому місту.

На завершення зустрічі Олександр Маркушин подарував гостю символи міста-героя.

Олександр Маркушин:
«Це шеврон нашого бойового підрозділу, який захищав Ірпінь, і наша кепка».

Герхард Хаузер:
«Дякую! Thank you very much

Михайло Сапон, начальник відділу містобудування та архітектури Ірпінської міськради:
«Приємно, що такі фахові спеціалісти долучаються до роботи над відбудовою Ірпеня. Я хочу стовідсотково сказати, що після реалізації всіх проєктів, до яких залучені архітектори й інженери з України та Європи, це буде новий Ірпінь».

Герхард Хаузер:
«Мер Ірпеня – дуже добрий лідер! Я буду радий попрацювати та допомогти у відновленні міста-героя. Впевнений, що спільними зусиллями ми зробимо його ще кращим, аніж воно було».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300