У Києві відбувся великий форум, присвячений відбудові громад (відео)

Як прискорити фінансування для відновлення зруйнованих громад? Про це говорили представники державних установ, банків, аналітики, будівельники, бізнесмени та очільники громад у Києві під час масштабного «Recovery Forum».

Мер Ірпеня Олександр Маркушин розповів, як місто-герой живе сьогодні, та звернувся до присутніх із проханням допомогти відбудувати місто.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова, співзасновник ГО «Фонд відновлення Ірпеня»:
«Кожна квартира, кожен будинок, який ми відбудуємо – це ми врятуємо чиюсь людську долю. Сьогодні ми розповіли, скільки будинків приватного сектору, скільки будинків багатоповерхових у нас зруйновано, і наскільки місто-герой Ірпінь потребує допомоги. У нас потреба дуже велика – в рази більша, ніж дають коштів. Через це ми звертаємося до донорів і до меценатів, які хочуть і можуть допомогти. Будь ласка, допомагайте нашій громаді!»

Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе зазначив: окрім теоретичного, вже стартував практичний етап відновлення зруйнованого.

Лев Парцхаладзе, президент Конфедерації будівельників України:
«Європейський інвестиційний банк, який уже виділив Україні кошти (і сьогодні ця програма починає працювати), презентуватиме, як це працює. Друге – сьогодні ЮНІСЕФ дуже активно працює. Сьогодні вже Фонд енергоефективності розповів, як він буде модернізувати й ремонтувати об’єкти, які постраждали».

На думку експертів, успішна відбудова країни можлива лише за умови прозорих дій влади, а також за ефективної взаємодії державного керівництва, забудовників і органів місцевого самоврядування.

Семен Кривонос, голова Державної інспекції архітектури та містобудування України:
«Для того, щоб це відбувалося швидко, [має бути] максимальне сприяння органів державної влади і нульова толерантність до корупції – починаючи від видачі містобудів і закінчуючи отриманням дозволу чи сертифікату. Оце найголовніша мета, яку повинен поставити перед собою орган державної влади, забудовник і орган місцевого самоврядування, міський голова, сільський чи селищний. Це дуже важливе завдання, щоб цей процес був максимально прозорим».


Підписуйтеся на 
Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300