Ірпінь відвідав в. о. Міністра оборони Чорногорії Філіп Аджич (відео)

Скільки цивільних загинуло в Ірпені під час оборони міста від російських загарбників – найперше, чим поцікавився виконуючий обов’язки Міністра оборони Чорногорії Філіп Аджич під час візиту до міста-героя Ірпеня.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ми платимо найдорожчу ціну – це життя наших військових, життя цивільних людей, жінок, дітей».

Окрім того, що рашисти вбили більше трьохсот цивільних мешканців громади, представник Міністерства оборони Чорногорії дізнався і про нелегкий шлях евакуації населення та про героїчну історію звільнення міста.

Олександр Маркушин:
«Ми так само йому розповіли й показали всі місця, де були бойові зіткнення, показали наші зруйновані об’єкти цивільної інфраструктури. Розповіли, як проходили тут воєнні дії, і, звичайно, розповіли про нашу перемогу в Ірпені».

Філіп Аджич зазначив: хоча їхня країна й маленька і можливостей для допомоги не так уже й багато, але вони хочуть показати приклад усій Європі й світові, як можна допомагати Україні. Він також сказав, що вірить у перемогу України.

Варто зазначити, що Чорногорія – в числі перших країн, які надали Україні зброю для боротьби з російською армією.

Олександр Маркушин:
«З нашої сторони ми хочемо вашій країні, вам подякувати за ту допомогу нашій країні. Сьогодні Україна воює не тільки за свою цілісність і незалежність, але й за всі демократичні цінності всієї Європи і всього світу».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300